Pompierii, la datorie


Incendii la vegetația uscată, în Ocnele Mari și Măciuca
Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” Vâlcea au intervenit, în data de 3 martie, la ora 15.46, pentru stingerea unui incendiu produs în localitatea Ocnele Mari, sat Poeniţa, pe domeniul public la vegetaţie uscată. Până la stingerea incendiului a ars vegetaţia uscată pe circa 2,5 ha. Un alt incendiu de vegetaţie uscată s-a declanşat în aceeaşi zi la ora 18.37, în comuna Măciuca, sat Popeşti pe proprietăţile a doi cetățeni unde a ars vegetaţia pe o,5 ha. Cercetările preliminarii arată că flăcările s-ar fi declanşat în urma folosirii focului fără respectarea normelor de prevenire şi stingere a incendiilor.

Pompierii s-au luptat cu focul la o gospodărie din Băile Govora
Pompierii militari ai ISU „General Magheru” au intervenit în aceeaşi zi, la ora 17.33, pentru stingerea unui incendiu produs în Băile Govora, pe strada Tudor Vladimirescu, în gospodăria unei femei, produs la coşul de evacuare a fumului de la sistemul de încălzire al locuinţei. Până la stingerea incendiului, a ars scândura din jurul coşului de evacuare a fumului pe o suprafaţă de circa un mp. La scurt timp de la sosirea pompierilor la locul intervenţiei, incendiul a fost stins fiind salvată locuinţa. Cercetările preliminarii arată că flăcările s-au declanşat în urma neizolării corespunzătoare a coşului pentru evacuare a fumului faţă de materialele combustibile. Pentru evitarea unor astfel de situaţii, recomandăm respectarea următoarelor măsuri: verificarea, repararea, izolarea termică şi curăţarea periodică a coşurilor de evacuare a fumului sunt obligatorii; coşurile de fum trebuie curăţate periodic pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare; coşurile de fum trebuie izolate termic faţă de elementele combustibile ale planşeului sau acoperişului (grinzi, astereală de lemn şi altele asemenea).

Magazie în flăcări, 150 kg de cărbune distruse
Pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au intervenit în data de 04.03.2015, la ora 03.11 în gospodăria unui cetățean din Râmnicu Vâlcea, strada Dealul Malului, pentru stingerea unui incendiu produs la o magazie de lemne construită din lemn şi acoperită cu tablă. Până la stingerea incendiului au ars : acoperişul magaziei pe o suprafaţă de circa 20 mp. şi circa 3 mc. de lemn de foc şi 150 kg de cărbune. După aproximativ o jumătate de oră de la sosirea pompierilor la locul intervenţiei, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să se propage şi la restul bunurilor din gospodărie. Cercetările preliminarii arată că incendiul s-ar fi declanşat de la scânteile purtate de vânt de la coşul de evacuare a fumului aflat în imediata apropiere a magaziei cuprinsă de flăcări.