Pompierii, la datorie


• Incendiu de la un scurtcircuit și două locuințe avariate
Pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” Vâlcea au intervenit, în data de 7 decembrie, la ora 23.33, în gospodăria unui cetățean din comuna Mihăeşti, satul Stupărei, pentru stingerea unui incendiu produs la acoperişul casei de locuit. Până la stingerea incendiului, au ars acoperişul casei construit din lemn cu învelitoare din tablă pe o suprafaţă de circa 140 mp. Din cauza distanţei foarte mici existentă între focar şi o altă locuinţă din apropiere şi a materialelor combustibile din componenţa acoperişului, flăcările s-au extins la o casă învecinată unde au mistuit acoperişul pe o suprafaţă de aproximativ 40 mp. De asemenea s-au deteriorat zidurile ambelor locuinţe precum şi trei polidiscuri şi cinci bormaşini electrice depozitate în interiorul uneia dintre imobile. După aproximativ o oră de la sosirea pompierilor la locul intervenţiei, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să se propage şi la alte bunuri din apropiere. Cercetările preliminarii efectuate la faţa locului arată că incendiul s-ar fi declanşat în urma producerii unui scurtcircuit la instalaţia de alimentare cu energie electrică.

• Incendiu la o gospodărie din Râmnic
Pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au intervenit duminică, la ora 10.34, pentru stingerea unui alt incendiu produs în gospodăria unui bărbat din Râmnicu Vâlcea, pe strada Zambilelor. Până la stingerea incendiului, a ars acoperişul casei construit din lemn cu învelitoare din tablă pe o suprafaţă de 60 m.p. şi s-au degradat zidurile. După aproximativ o oră de la sosirea pompierilor la locul intervenţiei, incendiul a fost stins, înainte ca flăcările să se propage şi alte bunuri din gospodărie. Cercetările preliminarii efectuate arată că incendiul s-ar fi declanşat de la scânteile rezultate de la coşul pentru evacuarea fumului care au intrat în contact cu materialele combustibile din componenţa acoperişului.

• Pompierii au evacuat apa din gospodăriile din Drăgășani
Pompierii militari din cadrul ISU „General Magheru” Vâlcea au intervenit, în data de 07.12.2014, pentru evacuarea apei provenită din precipitaţii în municipiul Drăgăşani pe străzile: Abatorului, I.C. Brătianu, Primăverii şi Strada Digului, în gospodăriile a patru localnici. Pentru evacuarea apei, pompierii au folosit motopompele portabile din dotare, aceştia evacuând apa din curţi şi subsolurile locuinţelor.