Pompierii, la datorie


Intervenție de urgenţă la Bujoreni
În data de 19 iulie, la ora 22.53, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” Vâlcea au fost solicitaţi pentru asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor la un accident rutier pe D.N.7, în apropierea localităţii Bujoreni. În accident rutier au fost implicate două TIR-uri şi a rezultat o victimă, care a fost preluată şi transportată la UPU Vâlcea de către un echipaj SAJ Vâlcea, iar din cauza scurgeri de combustibil din rezervorul unuia dintre autovehicule a fost necesare asigurarea măsurilor de apărare împotriva incendiilor circa o oră.

Muniție neexplodată, depistată la ștrandul din Ostroveni
Sâmbăta trecută, la ora 16:30, pompierii militari din cadrul Inspec­to­ratului pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” Vâlcea au fost soli­ci­taţi pentru asanarea teritoriului de muniţie rămasă neexplodată în mu­nicipiul Rm. Vâlcea, la ştandul din Ostroveni. A fost descoperit un proiectil exploziv calibrul 75 mm, acesta fiind ridicat, transportat şi depozitat în siguranţă de către echipa pirotehnică.

Doi vâlceni găsiți decedați în propriile locuințe!
În data de 17 iulie, pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au inter­venit pentru a transporta la o auto­sa­nitară, din apartament, o femeie de 77 de ani, imobilizată la pat, în Drăgă­șani, pe strada Tudor Vladimirescu. În aceeași zi, pompierii au fost solicitați pentru deblocarea unei uși de aparta­ment. Din nefericire, la deblocarea ușii, proprietarul, în vârstă de 72 de ani, a fost găsit decedat. O altă intervenție a angajaților ISU Vâlcea a vizat scoaterea unei persoane decedate dintr-o fântână. Bărbatul avea 77 de ani și a fost scos dintr-o fântână situată în comuna Nicolae Bălcescu, sat Predești.

Incendiu la o bucătărie de vară din Lădești
În data de 18 iulie, la ora 01.10, pompierii militari din ca­drul Inspectoratului pentru Situa­ţii de Urgenţă „General Ma­ghe­ru” Vâlcea au fost solicitaţi pen­tru stingerea unui incendiu pro­dus la o bucătărie de vară în co­mu­na Lădeşti. Până la stingerea incendiului, au ars: bucătăria, cons­truită din lemn cu înveli­toa­re din plăci de azbociment, pe o suprafaţă de circa 30 mp. Cauza probabilă, stabilită în urma cer­ce­­tărilor preliminarii, se pare a fi că­derea jarului din mijlocul de în­căl­zire pe materiale com­bus­ti­bile.

Pompierii au stins focul de la un adăpost de animale
Tot în data de 18 iulie, la ora 09.16, pompierii militari din ca­drul Inspectoratului pentru Situa­ţii de Urgenţă „General Ma­ghe­ru” Vâl­cea au fost solicitaţi pen­tru stin­gerea unui incendiu pro­dus la un adăpost de animale în comuna Po­peşti. Până la stin­ge­rea incen­diu­lui, au ars: supra­structura adă­pos­tului, construită din lemn cu în­velitoare din ţiglă, pe o supra­fa­ţă de aproximativ 30 mp şi circa 2 tone de fân. Cauza probabilă, sta­bilită în urma cer­ce­­tărilor preli­mi­na­rii, se pare a fi pro­ducerea unui scurtcircuit elec­tric din cauza con­ductorilor izo­laţi necorespunzător.

Au uitat cratița pe aragazul aprins
Tot în data de 18 iulie, la ora 10.32, pompierii militari au fost solicitaţi pentru deblocarea unei uşi de apartament în Rm. Vâl­cea, strada Luceafărului. După de­blo­ca­rea apartamentului a fost găsită o cratiţă pe aragazul în funcţiune.

Posting....