Poliţiştii vâlceni nu au avut linişte la sfârşitul săptămânii trecute


• aceştia au aplicat sancţiuni pe bandă rulantă

Pe 18 ianuarie, oamenii legii au acţionat pe linie rutieră în intervalul orar 01.00 – 06.00, pe DN 67 B – Fârtăţeşti. Cu această ocazie, a fost depistat un bărbat, domiciliat în comuna Fârtăţeşti, în timp ce conducea un autovehicul. În urma verificării cu aparatul etilotest, s-a stabilit că acesta se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, având o alcoolemie de 0,52 mg/l în aerul respirat. Pentru această faptă, bărbatul în cauză va fi cercetat sub aspectul comiterii infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art.336, alin.1 din Codul Penal.
***
În noaptea de 17/18 ianuarie, poliţiştii comunei Slătioara au prins în flagrant un bărbat care a sustras un acumulator de autovehicul. Fiind somat, bărbatul a abandonat acumulatorul sustras, distrugându-l şi a încercat să fugă. Poliţiştii l-au urmărit, iar după aproximativ 500 metri acesta a fost prins. După ce a fost identificat, s-a stabilit că acesta se numeşte Marian B., de 24 de ani, cu domiciliul în comuna Mateeşti. Tânărul a sustras acumulatorul dintr-un autovehicul parcat şi neasigurat. Cercetările vor fi continuate sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.
***
Week-end-ul trecut, poliţiştii l-au depistat, pe raza oraşului Băile Govora, pe Ilie C., în timp ce conducea un autoturism a cărui autorizaţie de circulaţie provizorie era expirată. Pe numele acestuia s-a întocmit dosar de urmărire penală şi s-a început urmărirea penală, bărbatul fiind acuzat de infracţiunea „punerea în circulaţie a unui vehicul neînmatriculat”.
***
În noaptea de sâmbătă spre duminică, oamenii legii au oprit pentru control un autoturism care circula pe strada N. Bălcescu din Drăgăşani. Cu ocazia verificării documentelor, s-a stabilit că la volan se afla Andrei D., în vârstă de 20 de ani, cu domiciliul în municipiul Drăgăşani. După inte­ro­garea bazelor de date, poliţiştii au stabilit că tânărul nu deţine permis de conducere, motiv pen­tru care i s-a întocmit dosar penal.
***
În dimineaţa zilei de 18 ianuarie, în jurul orei 05.00, Vlad A., de 24 ani, din municipiul Botoşani, judeţul Botoşani, a condus un autoturism pe strada Calea lui Traian din Râmnicu Vâlcea. La un moment dat, acesta a fost oprit pentru un control de rutină de o patrulă a poliţiei. La solicitarea de a se supune testării cu aparatul etilotest, cel aflat la volan a refuzat. În plus, tânărul nu a dorit să îi fie recoltate nici probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În urma verificărilor în bazele de date, poliţiştii râmniceni au constatat că tânărul din Moldova are dreptul de a conduce suspendat încă de pe 7 noiembrie 2013. În cauză, s-a întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de refuz de recoltare mostre biologice şi con­du­­­ce­rea unui autoturism pe dru­mu­rile publice având permisul de conducere suspendat.
***
În aceeaşi zi, tot dimineaţa, un bărbat în vârstă de 43 ani din co­mu­na Sineşti a fost depistat pe raza localităţii în timp ce condu­cea un autoturism chiar dacă avea o îmbibaţie alcoolică de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pentru această faptă, bărbatul în cauză s-a ales cu dosar penal, el urmând să fie cercetat sub aspec­tul săvârşirii infracţiunii de condu­cere sub influenţa băuturilor alcoolice.
***
Tot pe 18 ianuarie, dar după-amiaza, poliţiştii din Râmnicu Vâlcea au oprit pentru control un autovehicul. Acesta era condus de către Constantin C., de 42 de ani, cu domiciliul în municipiu. În urma verificării cu aparatul etilotest, oamenii legii au constatat că aceasta avea o alcoolemie de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto vinovat a fost condus la Spitalul Judeţean Vâlcea, acolo unde i-au fost recoltate şi mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoole­miei. Nici acest şofer imprudent nu a scăpat nesancţionat, pe numele lui întocmindu-se dosar penal, urmând să fie cercetat pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului.

Posting....