Hoţii de lemne nu se dau deloc bătuţi


În după-amiaza zilei de 16 ianuarie, în jurul orei 16.00, poliţiştii vâlceni au oprit în trafic o autoutilitară. S-a stabilit că aceasta era condusă de către Dumitru G., de 50 de ani, din comuna Pleşoiu, judeţul Olt, şi transporta cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos, specia fag şi salcâm. La controlul efectuat, oamenii legii au stabilit faptul că bărbatul în cauză nu deţine aviz de însoţire a materialului lemnos transportat. Ca atare, s-a luat măsura sancţionării contravenţionale a celui în cauză în baza art. 19 alin. 1, lit. b, din Legea 171/2010 şi confiscarea materialului lemnos transportat, material ce a fost lăsat în custodia Ocolului Silvic Stoiceni. De asemenea, conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional conform prevederilor art.101, alin.1, pct. 18 din OUG 195/2002, întrucât nu avea asupra sa documentele personale şi ale autovehiculului.
Ulterior, pe raza comunei Olanu, poliţiştii l-au identificat pe Ion P., din localitate, în timp ce transporta 1,1 metri cubi de material lemnos de foc din specia salcâm. Acesta folosea un atelaj hipo, iar pentru cantitatea de lemn transportată nu deţinea aviz primar de însoţire. Bărbatul în cauză a fost sancţionat contravenţional cu amendă în cuantum de 2.000 lei, conform art. 19, alin. 1, lit. b din legea 171/2010. De asemenea, cantitatea de material lemnos descoperită a fost confiscată şi predată în custodie reprezentanţilor Ocolului Silvic Stoiceni.
***
În baza planului de acţiune, poliţiştii au acţionat pentru prevenirea şi combaterea transportului ilegal de material lemnos. Cu această ocazie, au fost identificaţi Dumitru V. şi Nicolae U., în timp ce transportau, pe raza comunei Muereasca, cu ajutorul unei autoutilitare şi a unui atelaj hipo, cantitatea de 2,8 metri cubi material lemnos, specia salcâm. În urma verificărilor efectuate de către inimoşii oamenii ai legii, s-a stabilit că bărbaţii în cauză nu deţineau documente legale pentru transportul materialului lemnos. Pe cale de consecinţă, cei doi au fost sancţionaţi contravenţional conf. art. 19, alin. 1, lit. b din Legea 171/2010. Cantitatea de material lemnos descoperită a fost confiscată şi lăsată în custodia Ocolului Silvic Călimăneşti.