Polițiștii vâlceni au confiscat mai multe arme


• un pistol a fost ridicat de la domiciliul unui bătrân de 72 de ani

Faptul că vâlcenii dețin neașteptat de multe arme letale și neletale nu mai este demult o noutate. Constatăm acest aspect după numărul impresionat de mare al armelor confiscate de polițiști. Aproape la fiecare săptămână, din comunicatele de presă transmise de reprezentanții IPJ Vâlcea, aflăm cum vâlcenilor le sunt confiscate astfel de bunuri din cauza condițiilor improprii de folosire, depozitare sau deținere.
Nu mai departe de zilele trecute, oamenii legii au efectuat un control la domiciliul unui deținător legal de arme și muniții din orașul Horezu (Romanii de Sus). Așa s-a constatat că bărbatul cu vârsta de 72 de ani deținea 231 de elemente de muniție, modificate artizanal, respectiv cartușe de vânătoare calibrul 12 și mai multe bile metalice.
„Polițiștii au mai depistat, la domiciliul bărbatului, o cutie metalică ce conținea pulbere pentru confecționarea cartușelor de vânătoare, fără respectarea normelor legale. De asemenea, bărbatul deținea un pistol de autoapărare, în condiții necorespunzătoare de păstrare. Având în vedere aspectele constatate, polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor o amă de vânătoare, calibrul 12, cu alice, 231 elemente de muniție și pulbere de confecționare a cartușelor de vânătoare”, se arată într-un comunicat de presă transmis de polițiștii vâlceni pe această temă.
De asemenea, oamenii legii mai precizează că, în cauză, se vor efectua cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, precum și pentru nerespectarea regimului materiilor explozive, fapte prevăzute de Codul penal în vigoare.