Polițiștii au confiscat trei arme


• acestea erau deținute fără drept de către cetățeni din Râmnicu Vâlcea, Berbești și Băile Olănești
Prin intermediul unui material de presă, reprezentanții Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea anunță că au fost confiscate trei arme (letale şi neletale), cât şi 90 bucăţi de muniţie.
Joia trecută, poliţiştii din cadrul Biroului de Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase au acţionat pe linia verificării deţinătorilor de arme şi scoaterii din circuitul civil a armelor deţinute ilegal. Ei au depistat trei bărbaţi care deţineau la domiciliu, fără drept, arme şi muniţie, după cum urmează:
• M.I., de 62 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, deţinea la domiciliu, fără drept, 1 pistol de autoapărare cu gaze, fără muniţie, pe care nu îl depusese la un armurier autorizat după expirarea perioadei de valabilitate a permisului de armă;
• C.T.S., de 46 de ani, din oraşul Berbeşti, deţinea la domiciliu, fără drept, 1 pistol de autoapărare cu proiectil din cauciuc şi 19 de cartuşe cu proiectil din cauciuc;
• R.D., de 64 de ani, din oraşul Băile Olăneşti, deţinea la domiciliu, fără drept, o armă de tir sportiv şi 71 de proiectile metalice.

Cele trei persoane au fost sancționate
Conform informațiilor oferite de polițiștii vâlceni, faţă de persoanele în cauză se efectuează cercetări. Cele trei persoane urmeză să fie cercetate sub aspectul comiterii infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor. Totodată, armele şi muniţia deţinute fără drept au fost confiscate de către polițiști.