Polițiști bătuți pentru că au încercat să oprească un transport ilegal de porci


În noaptea de  20 noiembrie, în jurul orei 01.00, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Prundeni, aflându-se în misiune pe Drumul Național 64, au încercat să oprească, pentru verificări, o autoutilitară, însă conducătorul auto nu s-a conformat continuându-și deplasarea. Polițiștii au plecat imediat în urmărirea autoutilitarei și au tras 9 focuri de armă în plan vertical, în vederea determinării conducătorului auto să oprească, dar acesta și-a continuat deplasarea cu viteză.
Speriat, probabil, că următoarele gloanțe ar fi putut fi îndreptate înspre el, șoferul a oprit  mașina în fața unei locuințe din satul Călina, însă, în loc să se supună controlului, acesta, împreună cu alte persoane, care au venit la fața locului, au agresat polițiștii. Imediat în sprijinul polițiștilor a sosit un alt echipaj din cadrul Poliției Municipiul Drăgășani.
Cei doi polițiști au fost transportați la o unitate spitalicească în vedere acordări de îngrijiri medicale. Până în momentul de față au fost conduse la  audieri mai multe persoane,  fiind identificați și agresorii. Se pare că aceștia transportau porci, fără acte legale și au fugit de polițiști pentru a nu fi luați la întrebări și confiscată marfa. De aici și până a-i agresa fizic este drum lung, un drum care probabil se va îndrepta, pentru făptași, către răcoare…
În această cauză, cercetările continuă sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drăgășani.

UP-DATE, 21 noiembrie:
În cursul zilei de 21 noiembrie, față de cei doi bărbați, de 28 și 31 de ani, instanța a dispus măsura arestului preventiv pentru o perioadă de 30 de zile.