Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

29 octombrie 2020

Poliţia, la datorie


• Reţinuţi pentru furt
La data de 21 octombrie, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la sustragerea unei autoutilitare din comuna Slătioara. În urma investigaţiilor şi a activităţilor specifice, poliţiştii din Măldăreşti au reuşit identificarea principalelor persoane de comiterea furtului autovehicu­lului. Este vorba despre C.S., de 17 ani, din comuna Polovragi şi R. F., de 16 de ani, din comuna Baia de Fier. În baza probatoriului administrat în cauză, poliţiştii au emis ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pentru cei doi minori. Aceştia au fost încarceraţi în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea. Cercetările vor fi continuate sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt în scop de folosinţă şi conducere a unui autovehicul fără a poseda permis de conducere.

• Depistat în timp ce conducea un autovehicul neînmatriculat
La data de 22 octombrie a.c., în jurul orei 12.30, poliţiştii Postului de Poliţie Şuşani au depistat în trafic pe DJ 677 – Şuşani, pe R. Leonard, din localitate în timp ce conducea un autoturism cu număr de înmatriculare provizoriu. La verificarea în baza de date a Poliţiei Române s-a constatat că numărul de înmatriculare nu mai este valabil din luna mai 2014. În cauză, s-a întocmit dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 334, alin.1 din Codul Penal.

• În aceeaşi zi, două persoane au reclamat nereal că au fost victimele unor tâlhării
Prima sesizare de comiterea unei infracţiuni de tâlhărie a fost în jurul orei 10.00. Poliţiştii au fost sesizaţi de către fiul victimei că femeia în vârstă de 78 de ani, în timp ce se afla în centrul municipiului Râmnicu Vâlcea, a fost acostată de două femei, fiind agresată de acestea şi de un alt bărbat. Astfel, cele trei persoane au deposedat-o prin violenţă pe victima de o pereche de cercei şi un lănţic cu pandantiv, de aur, după cum a susţinut victima.
Partea vătămată nu a sesizat imediat poliţia, ci a povestit unei rude după mai bine de o oră, care a sesizat poliţiei fapta. Ajunsă la sediul poliţiei, partea vătămată nu prezenta urme vizibile de violenţă sau leziuni traumatice, nu a acuzat dureri. În momentul în care i s-a precizat că este necesară examinarea sa de către un medic specialist, victima a nu a fost de acord să fie examinată medical sau medico-legal. Poliţiştii au efectuat investigaţii, stabilind faptul că femeia de 78 de ani s-a întâlnit cu cele două femei, bănuite de comiterea faptei de tâlhărie, în gangul unui bloc, zonă ce este supravegheată video. În urma vizualizării imaginilor, nu a fost constatată folosirea forţei de către cele două femei, Maria D. predând de bunăvoie obiectele. S-a reuşit identificarea uneia dintre cele două persoane bănuite de comiterea infracţiunii, A. Luminiţa, de 49 de ani, care prin metoda „pomană pentru Cioabă” a schimbat bijuteriile victimei cu nişte obiecte ce par din aur, însă cu un gramaj mult mai mare decât al celorlalte. Fiind reaudiată, partea vătămată a confirmat aspectele stabilite în urma anchetei, fiind schimbată încadrarea juridică din tâlhărie în înşelăciune. Bunurile în valoare de aproximativ 700 de lei au fost restituite părţii vătămate, intervenind de asemenea şi împăcarea părţilor.
Cel de-al doilea caz de tâlhărie ce a fost sesizat poliţiştilor din Râmnic a avut ca victimă pe o tânără de 24 de ani. Aceasta a venit la sediul poliţiei în jurul orei 16.00 susţinând că în jurul orei 12.30 a fost acostată de trei bărbaţi necunoscuţi dintr-un autovehicul, care prin tonul şi felul de adresare i-au creat o stare de teamă, determinat-o, astfel, să le dea suma de bani pe care o avea asupra sa, respectiv 1280 de euro şi 900 de lei. Poliţiştii au audiat victima, încercând să realizeze un itinerariu parcurs de tânără din momentul în care a scos suma de bani până în momentul ajungerii acesteia la sediul poliţiei. Toate aspectele precizate de tânără au fost verificate, stabilindu-se că momentele povestite nu se corelează în timp, iar în urma verificărilor efectuate la un cazinou din municipiul, s-a constatat că tânăra a petrecut mai bine de două ore, jucând şi pierzând o sumă importantă de bani.
În urma reaudierii tinerei, aceasta a recunoscut că nu a fost victima niciunei infracţiuni, însă a încercat să justifice banii părinţilor. Suma de bani a fost folosită în întregime pentru a juca la aparatele electronice de noroc.
Faţă de tânără urmează a se lua măsura sancţionării contravenţionale conform legii 61/1991 pentru alarmarea organelor specializate fără motiv întemeiat.

Atenţie!
Ori de câte ori sunteţi victima unui atac, infracţiuni sau sunteţi martori oculari la comiterea unei infracţiuni, nu ezitaţi să anunţaţi imediat Poliţia! Timpul şi informaţiile utile ne sunt cel mai bun sprijin în lupta contra infracţionalităţii ! Apelul de urgenţă este 112. Renunţând să depuneţi reclamaţie, ajutaţi infractorii să comită şi alte fapte.

• Tranzacție de droguri surprinsă în flagrant!
\Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Vâlcea au efectuat, zilele trecute, două percheziţii domiciliare pe raza municipiului Râmnicu Vâlcea, la persoane bănuite de operaţiuni ilegale cu droguri. În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat mai multe grame de cannabis. În seara zilei de 22 octombrie a.c., poliţiştii B.C.C.O. Piteşti – S.C.C.O Vâlcea, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vâlcea, au prin în flagrant mai multe persoane cu preocupări în domeniul traficului ilicit de droguri de risc. Astfel, a fost urmărită, tranzacţia dintre un bărbat de 29 de ani şi un alt tânăr, de 24 de ani, cunoscut consumator de droguri, dintr-un restaurant din municipiul Rm. Vâlcea. După efectuarea tranzacţiei, clientul a fost identificat şi percheziţionat corporal, fiind găsit asupra lui un gram de cannabis, ambalat într-o folie de staniol în formă sferică.
Vânzătorul a fost urmărit până la reşedinţa acestuia. Poliţiştii au efectuat două percheziţii atât la domiciliul, cât şi la reşedinţa tânărului de 29 de ani. În urma percheziţiilor, au fost găsite alte trei grame de cannabis, în frigider, ambalate într-o folie de staniol, în formă sferică şi introduse în cutiuţe din plastic de formă ovală, folosite pentru ambalarea jucăriilor din dulciuri. Ulterior, persoanele implicate au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Vâlcea în vederea audierii. Faţă de bărbatul de 29 de ani a fost luată măsura reţinerii pentru 24 de ore.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al S.R.I.. La activităţi au participat şi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale – Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea. Cercetările sunt continuate faţă de cei în cauză, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc.

Poți comenta aici

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Politie