Poliția, la datorie


Filtre pe DN 7, DN 65 și DJ 676
Poliţiştii din cadrul For­ma­ţiunii Rutiere a Poliţiei oraşului Horezu au acţionat pe raza de competenţă, respectiv pe DN 67 – Horezu, DN 65 C – Roeşti şi DJ 676 – Stroeşti, în perioada 9.10-11.10.2015 în vederea reducerii riscului rutier. Cu această ocazie au fost reţinute 7 permise de con­ducere (2 pentru depăşire şi 5 pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice), retrase 4 cer­tificate de înmatriculare şi apli­cate 37 de sancţiuni contra­ven­ţionale în valoare de 11. 820 lei.

Transport de vite fără acte
Duminică, la ora 13.45, poli­ţiştii din cadrul Postului de Poliţie Racoviţa au depistat în trafic pe B. Vasile, de 44 de ani, din co­muna Boiţa, judeţul Sibiu, în timp ce conducea o autoutilitară pe DJ 703 M, cu care transporta două bovine, fără documente de provenienţă. Au fost efectuate verificări stabilind că animalele sunt proprietatea lui D. Iacob, din comuna Perişani. Condu­că­to­rul auto a fost sancţionat con­tra­­venţional conform HG 984/2005 cu amendă în valoare de 720 lei.

Sfatul Poliției pentru traficul de toamnă
Pentru prevenirea producerii accidentelor de circulaţie pe fondul condiţiilor meteorologice nefavorabile, Serviciul Rutier recomandă conducătorilor auto: să se intereseze înainte de de­pla­sare, cu privire la prognoza me­teo din zona pe care o stră­bat, la starea drumurilor şi la eventualele restricţii sau drumuri închise; să menţină o viteză moderată, adaptată condiţiilor meteo, pentru a putea păstra controlul autovehiculului în orice situaţie; să păstreze o distanţă de siguranţă în mers şi să nu se angajeze în efectuarea unor ma­nevre riscante în trafic; în si­tua­ţia conducerii autovehicu­le­lor pe timp de ploaie, este necesară uti­lizarea luminilor de întâlnire şi pe timpul zilei, pentru toate ca­te­goriile de drumuri, precum şi a celor de ceaţă, în cazul apariţiei acestui fenomen;păstrarea unei distanţe mai mari faţă de auto­ve­hiculele care circulă în faţă, pre­cum şi evitarea acţionării bruşte a mecanismului de direcţie să a sistemului de frânare al autove­hi­culului, pentru evitarea acva­pla­nării; în condiţiile unui trafic aglo­merat, precipitaţiile pot de­ter­mina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul şi nu blocaţi intersecţiile! Conduceţi prudent adaptând continuu viteza de deplasare la condiţiile de drum şi trafic şi luaţi în calcul faptul că spaţiul de frânare creşte substanţial atunci când carosabilul este umed!

Oboseala la volan a împins-o într-un cap de pod
Duminică, în jurul orei 16.00, I. Maria, de 50 de ani, din municipiul Rm. Vâlcea, a condus un autoturism pe DN 65 C – Popeşti, din direcţia Craiova către Horezu, iar la km 86+450 m, pe fondul oboselii, a aţipit la volan. Aceasta a pătruns pe contrasens şi a lovit frontal un cap de pod aflat în partea stângă a direcţiei sale de deplasare. În urma impactului, a rezultat vătămarea corporală uşoară a Mariei. I. Conducătorului auto i s-a recoltat o probă de sânge în vederea stabilirii alcoolemie.

DN 7 mai pontează un accident
Duminică seara, în jurul orei 19.00, L. Radu, de 44 de ani, a condus o autoutilitară pe DN 7 – Călimăneşti, iar la km 197+200, pe fondul neadaptării vitezei la condiţiile de drum, carosabil umed, a intrat în coliziune faţă – spate cu o autospecială, condusă de D. Ionuţ, de 32 de ani, care se afla oprită regulamentar la o trecere de pietoni pentru a acorda prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversarea străzii. În urma impactului, a rezultat avarierea ambelor autovehicule. Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Cercetările sunt continuate pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor producerii evenimentelor rutiere.

Mașină neînmatriculată, depistată în Bălcești
Duminică, la ora 18.45, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Bălceşti au oprit în trafic pe G. Ionuţ, de 20 de ani, din comuna Laloşu. în timp ce conducea un autoturism înmatriculat în Lituania. Din verificările efectuate în baza de date EUCARIS, poliţiştii au constatat faptul că autoturismul figurează ca fiind radiat din circulaţie. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

Altă captură de lemn furat
Vineri, poliţiştii din cadrul poliţiilor Călimăneşti, Berbeşti şi Brezoi, Posturile de Poliţie Berislăveşti, Sălătrucel şi Racoviţa şi Secţia 7 Poliţie Rurală Măldăreşti au acţionat pentru prevenirea şi combaterea transportului ilicit de material lemnos. Astfel că, oamenii legii, în urma opririi autovehiculelor ce transportau material lemnos şi verificării documentelor de provenienţă şi transport, au confiscat 11 m.c. material lemnos, specia fag. Cei şase conducători auto depistaţi că transportau material lemnos fără documente de provenienţă şi transport au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă conform Legii nr. 171/2010, iar bunurile confiscate au fost date în custodie reprezentanţilor ocolului silvic.

Peste o sută de kilograme de ciuperci, fără acte
Sâmbătă, poliţiştii din cadrul P.P. Racoviţa, au acţionat pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale. Astfel, poliţiştii l-au depistat pe D. Marius, de 45 de ani, din mun. Curtea de Argeş, judeţul Argeş în timp ce transporta cu o autoutilitară frigorifică, 138 kg de ciuperci, specia “mânătărci” (bolethus edulis), pentru care nu deţinea documente de provenienţă şi transport. Întreaga cantitate de produse a fost reţinută în vederea confiscării, urmând a se lua măsuri de sancţionare contravenţională.

Vitezomanul Nelu, prins cu peste o sută de kilometri la oră în Ionești
Sâmbătă, ora 16.27, poliţiştii au oprit in trafic pe DN 64 – Ioneşti un autoturism, al cărui conducător auto a depăşit limita de viteza pe respectivul sector de drum cu 52 Km/h, fiind înregistrat de aparatul radar circulând cu viteza de 102 km/h. În urma legitimării conducătorului auto, poliţiştii au stabilit că acesta se numeşte Ş. Ion, de 58 de ani, din municipiul Craiova, județul Dolj. După ce au fost făcute verificări în bazele de date, a rezultat faptul că bărbatul are dreptul de a conduce autovehicule suspendat pentru 90 de zile. În cauza, s-au întocmit primele documente sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art. 335, alin. 2 din Codul Penal.

Autovehicule fără acte, în trafic
Vineri, poliţiştii cadrul Poliţiei Drăgăşani, desfăşurând activităţi pentru prevenirea evenimentelor rutiere pe str. Tudor Vladimirescu din Drăgăşani au oprit pentru control o autoutilitară, condusă de D. Ilie, de 38 de ani, din comuna Ioneşti. În urma verificărilor efectuate, a rezultat faptul că autorizaţia de circulaţie provizorie nu mai este valabilă, motiv pentru care a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat. Sâmbătă,în jurul orei 15.35, L. Maria, de 21 de ani, din comuna Popeşti, a condus un autoturism pe DN64-Ioneşti şi a fost oprită pentru control de poliţişti. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că tânăra conducea un autovehicul neînmatriculat, având autorizaţia de circulaţie provizorie nevalabilă. În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.