Poliţia în acţiune


Cu lemnele la drum și actele în neregulă

La data de 20 iunie a.c., poliţiştii au depistat un tânăr de 28  ani, din Băbeni, ,care transporta cu o autoutilitară pe DJ 648 B-Voiceşti  2 m.c. lemn foc, specia fag. Întrucât cantitatea de material lemnos nu corespundea din punct de vedere cantitativ, a fost confiscată şi predată în custodie  Ocolului Silvic Drăgăşani, iar  tânărul a fost sancţionat contravenţional conf.art.19 alin.1, lit. ,,n,, din Legea 171/2010  cu suma de 2000 lei. La data de 20 iunie a.c., polițiștii au depistat trei bărbați, toţi din comuna  Laloşu,  după ce au  tăiat 22 arbori,  specia gorun, cu diametre cuprinse între 14 cm şi 22 cm  nemarcaţi  de pe raza comuna Făureşti . Întreaga cantitate de material lemnos a fost confiscată, iar cei trei au fost sancţionaţi contravenţional cu amendă în valoare de 500 lei conform art. 8, alin. 1, lit. a din legea 171/2010.

 

Cu autorizațiile expirate și alcool la volan

• mai mulți șoferi au fost opriți în trafic: cu actele în neregulă și sub efectul alcoolului

La data de 20 iunie a.c., poliţiştii au oprit pentru control pe DN 64-Orleşti o autoutilitară, condusă de un bărbat de 36 de ani, din municipiul Sibiu. În urma verificărilor s-a stabilit faptul că autorizaţia de circulaţie provizorie nu mai este valabilă. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de ”punerea în circulaţie sau conducerea  unui vehicul neînmatriculat”,faptă prevăzută şi pedepsită de art.334, alin.1 din Codul penal. La data de 21 iunie a.c., ora 00.56, un cetățean de 36 ani, din comuna Tomşani a condus un autoturism pe raza orașului Horezu, str. T. Vladimirescu, având o alcoolemie de 0.62 mg/l alcool pur in aerul expirat. I s-a recoltat probă de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, fiindu-i întocmit dosar penal. În aceeași zi, la ora 04.00, un bărbat din Vaideeni a condus un autoturism pe raza orașului Horezu, pe str. T. Vladimirescu, având o alcoolemie de 1.23 mg./l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. A fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului şi refuzul de la prelevarea de mostre biologice. La data de 22 iunie a.c., ora 01.15, un alt bărbat de 46 ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, a condus un autovehicul pe str. Decebal din  Rm. Valcea, iar în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,47mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorului auto i s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa alcoolului. La data de 22 iunie a.c., ora 18.00 a fost depistat un tânăr de 23 de ani, din comuna Costeşti,  în timp ce conducea un autoturism pe DN.73- Goleşti, având autorizaţia provizorie de circulaţie expirată. Conducătorului auto i s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

 

La furt de cărbune

• doi tineri au fost prinși sustrăgând peste 500 kg 

La data de 21 iunie a.c., ora 01.30, poliţiştii aflându-se în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, au fost sesizate telefonic de către un agent de securitate cu privire la faptul că în cariera Vest din oraşul Berbeşti, o persoană sustrage cărbune. În baza sesizării poliţiştii s-au deplasat la faţa locului împreună cu agenţii de securitate, unde au surprins un tânăr de 24 de ani,  din oraş Berbeşti, care a sustras din stoc cărbune lignit bloc, pe care îl încărcase într-un atelaj hipo, acesta avea dimensiunile: lungime 2 metri,înălţime 1.20 metri,baza mică 50 cm şi deschiderea în partea de sus de 1.20 metri, în vederea comercializării. Întrucât pe timp de noapte nu există program la cântar, cantitatea sustrasă va fi stabilită ulterior. A fost întocmit dosar penal pentru infracţiunea de furt, iar cărbunele a fost predat unităţii păgubite. La data de 22 iunie a.c., poliţiştii au depistat un bărbat de 28 de ani, din Colonia Nuci în timp ce transporta cărbune, în 15 saci, cu un atelaj hipo pe raza comunei Mihăeşti, fără a poseda documente de provenienţă. Întreaga cantitate de cărbune, aproximativ 500 kg a fost confiscată, iar conducătorului atelajului hipo a fost sancţionat contravenţional.

 

S-a urcat în tei și a murit electrocutat

La data de 21 iunie a.c., ora 14.57,  poliţiştii au fost sesizaţi că în oraşul Băbeni că un bărbat a fost electrocutat în timp ce se afla urcat într-un arbore. Ajunsă la faţa locului, echipa operativă a stabilit faptul că un bărbat  de 60 de ani  s-a urcat într-un tei dintr-o curte pentru a culege flori, la o înălţime de aproximativ 8 metri, iar la un moment dat s-a electrocutat de firele de înaltă tensiune care treceau pe lângă copac, decedând şi rămânând agăţat între crengile copacului. La faţa locului s-au deplasat un echipaj din cadrul Electrica pentru a întrerupe furnizarea de energie electrica pe reţea şi un echipaj din cadrul ISU Vâlcea pentru a aduce pe sol cadavrul persoanei. Cu ocazia examinării s-a constatat ca pe cadavru în zona gambei piciorului drept cât şi pe palme sunt mai multe arsuri specifice electrocutării. S-a luat măsura transportării cadavrului la Morga Spitalului Judeţean Vâlcea în vederea efectuării autopsiei şi stabilirii cauzelor decesului.

Posting....