Dmitri Kalvan / Shutterstock.com

Poliester şi vâscoză – care sunt avantajele acestor ţesături textile


Haideţi să analizăm mai cu de-amănuntul, în cele ce urmează, aceste două tipuri de țesături şi să vedem care sunt avantajele lor! Poliesterul şi vâscoza rezistentă sunt două dintre cele mai folosite materiale în prezent.

Poliesterul 

Poliesterul este un material sintetic, obţinut prin procese industriale complexe, însă este foarte competitiv datorită caracteristicilor deosebite. Nu e de mirare că este cel mai popular material din lume. Când spui poliester de calitate, spui articole vestimentare, articole art deco, lenjerii de pat, huse, umbrele şi multe alte accesorii casnice.
Avantajele poliesterului sunt multiple: în primul rând, este un material deloc costisitor. Mai mult, este rezistent, uşor de curăţat, de uscat. În plus, este elastic, flexibil, durabil, are rezistenţă foarte bună la variaţii termice şi la lumină. Curăţarea chimică nu afectează foarte mult materialul. Datorită elasticităţii sale, poliesterul nu necesită călcare.
Disponibilitate şi varietatea sunt alte atuuri ale acestei fibre. Poliesterul este disponibil simplu, bicolor sau cu imprimeuri numeroase. 

Vâscoză

Vâscoză este cunoscută,  drept mătase artificială. Este fabricată din celuloză regenerată, are un luciu caracteristic şi moliciune specifică, fapt pentru care este foarte populară. Articolele vestimentare din vâscoză, lenjeriile, accesoriile şi elementele decorative obţinute din acest material sunt apreciate în toată lumea.

Dintre avantajele vâscozei amintim:

  • este un material accesibil, respirabil, 
  • poate fi purtat inclusiv în zilele şi nopţile toride de vară, 
  • se mulează bine pe trup 
  • absoarbe foarte bine apa şi nu se simte greu
  • este rezistent. 

Vâscoză îşi păstrează  culoarea şi se simte moale la atingere. Cel mai important avantaj ține de versatilitatea ridicată, potrivindu-se de minune cu alte materiale textile. Datorită caracteristicilor deosebite, vâscoză este utilizată în multe industrii, de la cea de fashion până la cea medicală.
Acestea fiind spuse, putem concluziona că poliesterul şi vâscoză sunt două materiale pe care merită să dai banii, fiind accesibile, rezistente, durabile şi versatile! Modelele sunt variate, şi se potrivesc cu absolut orice.
Sursa de imagine:
Dmitri Kalvan / Shutterstock.com

Posting....