Poate cu public în tribune era altfel: rusoaicele de la CSKA s-au impus fără probleme în Sala „Traian”


Aventura vâlcencelor de la SCM Râmnicu Vâlcea în grupele Ligii Campionilor de handbal feminin a continuat duminică, 24 ianuarie 2021, cu un alt joc din cadrul Grupei B. În etapa a XII-a a celei mai prestigioase întreceri inter-cluburi din handbalul feminin european, gruparea pregătită de antrenorul Florentin Pera a primit vizita formației rusești CSKA Moscova. Meciul se anunța foarte dificil pentru echipa râmniceană, rusoaicele venind în Sala „Traian” cu gândul clar de a câștiga și de a profita de «pașii» greșiți pe care contracandidatele lor la șefia în clasamentul Grupei B i-au făcut în etapa curentă. Liderul Gyor a remizat pe teren propriu în compania viceliderului Brest, în timp ce revelația Odense Handbold a cedat, oarecum surprinzător, la trei goluri, pe terenul celor de la Buducnost Podgorica, formație pe care, nu mai departe de zilele trecute, SCM Râmnicu Vâlcea o învinsese în Sala „Traian”.
În aceste condiții, era limpede că CSKA Moscova va da totul în partida de la Vâlcea pentru a obține o victorie care să o apropie de prima poziție în clasamentul Grupei B. Și exact așa s-a și întâmplat! Partida dintre SCM și CSKA a fost echilibrată doar în primele zece, cel mult cinsprezece minute din debut. După aceste momente de tatonare, rusoaicele au fost cele care au impus ritmul pe teren și au marcat gol după gol, pe fondul unui joc foarte bun pe faza de atac (chiar dacă și cu unele greșeli pe faza de apărare, speculate de elevele lui Pera). La pauza întâlnirii din polivalenta râmniceană, CSKA Moscova avea deja un avantaj de opt goluri (scor 17-9), suficient de relaxant pentru o repriză secundă în care rusoaicele să intre pe teren doar pentru a «ține» de scor.
În partea a doua a întâlnirii, râmnicencele au încercat să reducă din «handicapul» de pe tabela de marcaj până în preajma minutului 40, pentru a mai putea spera la ceva de la acest joc. Din păcate, în pofida eforturilor depuse de elevele lui Pera, valoarea (și forța fizică) adversarelor și-a spus cuvântul în mai multe momente. CSKA a rezistat în fața asalturilor date de râmnicence și, mai mult, chiar a reușit să «împingă» propriul avantaj dincolo de limita de zece goluri. Rusoaicele au avut chiar și 12 goluri avantaj în preajma minutului 55, însă vâlcencele au găsit forța necesară pentru a mai marca și a reduce proporțiile înfrângerii. S-a terminat 34-24 pentru CSKA Moscova, victoria grupării din Rusia fiind destul de clară, dar parcă prea drastică pentru formația râmniceană!