PNL insistă pentru bursele elevilor râmniceni


În urmă cu o lună şi jumătate, grupul de consilieri locali ai PNL din municipiul Râmnicu Vâlcea a solicitat Inspectoratului Şcolar Judeţean datele privind numărul de elevi care ar trebui să beneficieze de burse şcolare, respectiv burse de merit, de studiu, de performanţă şi sociale. Demersul consilierilor a venit în urma solicitării publice făcută de organizaţia municipală a PNL către Primăria Municipiului Râmnicu Vâlcea, care a refuzat constant, în ultimii 3 ani, alocările bugetare necesare pentru acest capitol. Din păcate, constatăm cu tristețe că cele două instituții menționate nu au catadicsit să răspundă la solicitările organizației PNL Râmnicu-Vâlcea, contrar prevederilor legale. Pe această cale, organizația municipală a PNL mai face un apel public la administrația publică locală din municipiul Râmnicu Vâlcea de a acorda bursele elevilor râmniceni, conform prevederilor legale în vigoare, fără alte tergiversări sau scuze, mai ales că actuala administrație a recunoscut că a primit fonduri de la Guvern.
Organizația PNL Râmnicu Vâlcea își manifestă susținerea totală față de creșterea continuă a alocărilor bugetare pentru domeniul educației, considerând că investițiile în educație reprezintă investiții în viitor. Intrarea în legalitate prin acordarea drepturilor elevilor râmniceni și creșterea investițiilor locale în educație ar trebui să reprezinte principala prioritatea a unei administrații publice moderne, aflată în slujba comunității.
„Educația și sănătatea ar trebui să reprezinte prioritățile oricărei administrații publice ce pune în centrul actului administrativ cetățeanul. Fără educație nu există viitor, nu există speranța de mai bine. Tocmai de aceea, fac apel la primăria municipiului Râmnicu-Vâlcea de a rezolva, de îndată, situația burselor școlare. Orice întârziere reprezintă rea-voință și orice scuză demonstrează incompetență. Într-o țară normală, europeană, acordarea unui drept legal nu depinde de voința unui vremelnic decident, ci este o obligație. În loc să piardă timp cu mulțumiri publice către PSD, în loc să facă campanie electorală pentru un partid toxic ce a distrus România și județul, mai bine ar acționa și ar da bursele elevilor, așa cum prevede Legea” a declarat președintele interimar al PNL Râmnicu-Vâlcea, doamna Claudia Mihaela Banu.
• Președinte interimar al PNL Râmnicu Vâlcea, Claudia Mihaela BANU