Primăria Râmnicului investește constant bani pentru școala profesională duală din municipiu. Ce beneficii au elevii?


Înființată în anul 2018 de Primăria Municipiului după un model de succes din Brașov, Asociația Vâlcea Dual Learning reunește Consiliul Județean Vâlcea, Inspectoratul Școlar Județean Vâlcea și mai multe firme din județ care sunt interesate să lucreze cu angajați bine pregătiți în cadrul unei școli profesionale în sistem dual. Pentru anul școlar în curs, Asociația pregătește în clasele găzduite de Colegiul Energetic, Liceul Forestier, Liceul Tehnologic „General Magheru” și Liceul Tehnologic „Nicolae Pleșoianu” 85 de elevi în mai multe specializări (electrician, operator chimic, mecanic utilaje și instalații industriale, preparator

produse din carne și pește sau instalații tehnico-sanitare și de gaze), toți cursanții primind lunar câte 600 lei bursă (300 lei de la firmele implicate și 300 lei de la Ministerul Învățământului). Totodată, elevii au asigurate în mod gratuit masa și cazarea prin efortul financiar al Primăriei Râmnicului. La finalul stagiului de pregătire de trei ani, toți elevii au asigurat un loc de muncă în funcție de specializare și de oferta firmei implicată în procesul de învățământ.

La acest moment, la nivelul Râmnicului se pregătesc în sistem dual 451 de elevi. Pentru fiecare Primăria Râmnicului asigură masa zilnică, cheltuielile aferente acestui sprijin situându-se în anul 2023 la valoarea de 436.044 lei lei. Alți 250.000 lei au fost cheltuiți, anul trecut, pentru subvenționarea utilităților de la toate internatele școlare din oraș.