Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

26 septembrie 2020

Peștereanu și Bănacu, actori în „Acțiunea Panseluța”


În această dimineață, șefii ad­mi­nis­trațiilor din Bărbătești și Cos­tești au de gând să protesteze paș­nic și … neobișnuit. Principala re­ven­dicare a celor doi edili din Opoziție este starea actuală a DJ 646. Atât Toma Peștereanu cât și Constantin Bănacu se simt discriminați și marginalizați de către conducerea Consiliului Județean despre care spun că ignoră de­gradarea accentuată a acestei șosele. DJ 646 leagă Babeni- Tomşani-Costeşti şi urcă la Arnota, şi DJ 646 A, care porneşte de la primărie către Bărbăteşti.
Peștereanu a declarat deja că, potrivit informa­țiilor de care dispune, Consiliul Judeţean vrea să finanţeze aceste două drumuri prin POR: „Intenția este complet lăudabilă doar că nu mai avem timp, la cum arată drumul, trebuie intervenit cât mai repede. Vestea bună e că lungimea pe care trebuie intervenit acum nu sare de un kilometru, ceea ce nu văd cum ar fi un efort așa mare. Între Pietreni și Bărbătești, este o zonă mirifică, e mare păcat să nu se intervină. Prin protestul de vineri, vrem să atragem atenția asupra acestei situații dramatice în care a ajuns unul dintre cele mai frumoase colțuri din acest județ.”
Constantin Bănacu, primarul din Bărbătești, admite că plantarea de panseluțe e o idee mai veche: „După cum bine știți, în urmă cu câțiva ani, eu am numerotat toate gropile din drumul județean 646 E. Erau câteva sute. Am avut atunci de gând să plantăm și ceva vegetație dar ne-am răzgândit. La vremea respectivă, Consiliul Județean s-a răz­bunat cumplit pe noi print-o co­misie condusă de eternul și ine­ga­la­bilul Florea Mierluși care a venit să ne numere… gropile din adresa ofi­cia­lă transmisă la Consiliu. Mă rog la Dumnezeu din tot sufletul, ca de această dată, răzbunarea actualei conduceri să nu mai fie așa de cruntă și să nu ne mai trezim iar cu Mierluși pe-aici să ne smulgă pan­seluțele… De-abia ne-am revenit de la ultima dumnealui descindere pe aceste meleaguri, nu cred că suntem încă pregătiți de o nouă vizită de control!”

Etichete: , ,

Alte articole de la Politică și Administrație