PERICOL PE TREN: „Selfie-ul nu ia like-uri, ia vieți”


Prin intermediul unui comunicat de presă, reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au atras atenția cetățenilor cu privire la pericolele care îi pândesc pe curajoșii care se hazardează să își facă fotografii de tipul selfie în timp ce aceste mijloace de transport în comun se află în mișcare. Și mai periculos este ca astfel de persoane amatoare de poze cu impact la publicul din mediul on-line să își realizeze imagini urcându-se pe trenuri aflate în mișcare.
În rândurile de mai jos vă prezentăm integral comunicatul de presă la care am făcut referire:
„O fotografie pe tren poate părea o idee bună pentru o postare în social media, însă puțini sunt cei care știu riscurile pe care escaladarea unui vagon de tren le presupune, în principal cel de producere a arcului electric și a electrocutării la rețeaua de înaltă tensiune (27.000 volţi). Este important de știut faptul că arcul electric se poate produce fără un contact direct cu rețeaua de înaltă tensiune, iar pe lângă acesta, căderea de la înălțime poate produce traume grave.
Campania «Selfie-ul pe tren nu ia like-uri, ia vieți» se desfășoară la nivel național, în perioada 17 iulie 2020 – 31 ianuarie 2021. Pe parcursul acesteia un vagon de călători personalizat cu însemnele campaniei (vizual și mesaj) va fi atașat trenurilor care circulă în țară, pentru a transmite mesajul preventiv.
Pe traseul «călătoriei» vagonului personalizat, polițiștii structurilor de prevenire și poliție transporturi vor organiza evenimente publice în stațiile C.F.R., astfel încât adolescenții și tinerii să înțeleagă mai bine care sunt riscurile la care se expun atunci când încearcă să realizeze o fotografie pe tren sau când nu respectată regulile de conduită în incinta stațiilor de cale ferată, triajelor și zonelor adiacente”.
• Material realizat cu sprijinul IPJ Vâlcea

Posting....