Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

16 septembrie 2021

Percheziţii printre „carderi”


mascati_politie• procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au efectuat 14 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Bacău, Neamţ, Vâlcea, Suceava, Harghita şi în municipiul Bucureşti, pentru destructurarea unei grupări specializate în falsificarea cardurilor bancare ce acţiona în Olanda

Potrivit unui comunicat al DIICOT, membrii grupării acţionau pe teritoriul Olandei, metoda utilizată fiind skimming-ul, pentru copierea datelor titularilor de conturi de card şi falsificarea instrumentelor de plată electronică. Învinuiţii efectuau apoi retrageri frauduloase de pe teritoriul Republicii Dominicane. Prejudiciul produs prin activitatea infracţională este de ordinul milioanelor de euro.

Cu titlu de exemplu, numai în perioada august-octombrie 2011, a fost retrasă suma de 500.000 de euro. La sediul DIICOT Serviciul Teritorial Bacău vor fi audiate 15 persoane, urmând ca după finalizarea audierilor să fie dispuse măsurile legale în cauză. Procurorii DIICOT au colaborat în această cauză cu autorităţile judiciare olandeze.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul  BCCO Bacău, BCCO Iaşi, BCCO Piteşti, BCCO Suceava, BCCO Braşov IPJ Bacău, IPJ Neamţ şi lucrători din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi. Suportul informativ a fost asigurat de către DOS şi DGIPI.

 

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Uncategorized