Ceasul rău


Pagube de milioane de lei la un depozit de furaje

Pompierii militari din cadrul ISU Vâlcea au intervenit în data de 16 ianuarie, în comuna Alunu, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un depozit de furaje. Până la stingerea incendiului, au ars suprastructura unui grajd construit din lemn, pe o suprafaţă de 48 mp, şapte tone de fân producţie 2011, 1 mc de scândură de stejar şi 1 mc scândură de brad. Incendiul a izbucnit în urma folosirii intenţionate a unei surse de aprindere pentru a genera incendiul. Valoarea pagubelor este de 7.000 de lei.

Pompierii, în luptă cu incendiile de vegetaţie

În data de 16 ianuarie, pompierii militari au intervenit în comuna Măciuca, sat Becşani, pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată. Până la stingerea focului, a ars vegetaţia pe aproximativ un hectar. În aceeaşi zi, s-a intervenit şi la Ocnele Mari, sat Slătioarele, pentru stingerea unui incendiu la vegetaţie uscată.

Până la stingerea incendiului, a ars vegetaţia uscată pe circa 2.500 mp. În ambele cazuri, cauza probabilă se pare a fi folosirea intenţionată a unei surse de aprindere pentru generarea incendiului. Valoarea pagubelor este nesemnificativă.

Foc la Asociaţia de Proprietari Pandurii

Luni, angajaţii iSU Vâlcea au intervenit în Râmnic, pe strada Pandurilor, la Asociaţia de Proprietari Pandurii nr.9, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la luminatorul blocului. Până la stingerea incendiului au ars: aproximativ 20 kg de hârtie si carton, sub forma de deşeuri. Cercetările preliminarii arată că incendiul s-a declanşat de la un rest de ţigară aruncată la voia întâmplării.

Au salvat un câine de pe lacul Govora

La începutul săptămânii, pompierii au intervenit pentru salvarea unui câine din lacul de acumulare Govora de pe râul Olt, pe strada Buridava, Râmnicu Vâlcea.

Animalul rămăsese prins în crusta de gheaţă după ce aceasta cedase sub greutatea sa, la o distanţă de circa 500 de metri de mal. Pentru salvarea animalului, pompierii au folosit o barcă metalică  şi o cange cu ajutorul căreia au spart gheaţa pentru a-şi croi cale spre mijlocul lacului. Animalul a fost adus în siguranţă la mal.