Pentru câteva cioate nu tăiați toată pădurea!!! Aplicați legea!


Vilian Stoica, fostul președinte al Asociației Partida Rromilor Pro-Europa din Vâlcea, în perioada 2010-2012 a plecat din țară de ceva vreme, în Anglia, unde și-a clădit propria afacere. Zilele trecute ne-a transmis un mesaj, pentru autorități, în care își manifestă nemulțumirea și indignarea, în primul rând, pentru capii rromilor de la nivel național, cât și pentru o parte din semenii săi, care nu înțeleg că trebuie să respecte legea țării în care trăiesc.
”Multe comunități de rromi nu cunosc adevărul despre ce se întâmplă la nivel central. Nicolae Păun, cel care conduce Partida, nu a plecat niciodată urechea la nevoile comunităților în care-și duc traiul o bună parte din semenii noștri. A făcut doar ce a vrut el. Unde sunt fondurile absorbite pentru comunitățile de rromi?. Unde este legea din România în aceste comunități. De unde sunt banii din care răsar peste noapte (chiar și în Țăndărei, că tot a fost de actualitate) palate, vile, mașini de lux? Statul român ce face? Dă ajutoare sociale la ”proprietarii” de limuzine? Așa își face ordine în propria  bătătură? Păi cum ar putea acești oameni să se schimbe vreodată, când le este tolerat totul de la nivel central?

Unde este mesajul liderului!!??

Să admitem că rromii ar funcționa încă după propriile reguli și că ar asculta de mai marii lor. Unde este mesajul liderilor? De ce nu ies în fiecare zi să le spună semenilor lor că legea este una pentru toți și nu trebuie luată la mișto. Iar pentru câteva cioate uscate nu trebuie tăiată toată pădurea, nu? Oamenii trebuie făcuți să înțeleagă, dacă nu, obligați, SĂ RESPECTE LEGEA ȘI REGULILE!
De ce, atunci când vin într-o țară străină, se supun fără șovăire, regulilor din acea țară? De ce nu vociferează, de ce nu se postează pe net că ei sunt mai presus de lege? Vă spun eu de ce. Pentru că a doua zi le bate instituția la ușă și îi întreabă de sănătate. Nu îmi doresc să devin vreo victimă colaterală, atât eu cât și familia mea și multe alte familii de rromi care clădesc, la fel ca mine, prin muncă cinstită. Iar istoria este ciclica din nefericire, nu a fost scrisa doar să o citim, ci să învățăm din greșelile timpului. Ce spun eu trebuia propus de cei care au reprezentat această etnie în Parlamentul României vreme de 30 de ani. Pentru că nu au făcut-o, astăzi dar și mâine ne vom lovi de aceleași neajunsuri. RUȘINE!”