Pentru a trage un semnal de alarmă, deputatul Neață a mers cu drapelul României pe Transfăgărășan


Zilele trecute, în semn de respect față de țară și de locuitorii ei, deputatul vâlcean Eugen Neață a mers pe Transfăgărășan pentru a arbora drapelul României. Parlamentarul s-a ținut astfel de promisiunea pe care a făcut-o chiar în Camera Deputaților, în data de 26 iunie 2019, atunci când, printr-o declarație politică a cerut Guvernului României să analizeze conținutul Memorandumului întocmit și aprobat de fostul premier Dacian Ciolos, prin care se dorește ca Munții Făgăraș să fie constituiți într-un parc național.
„Deși toată legislația europeană pune pe primul plan dezvoltarea durabilă a comunităților, conservarea biodiversității naturii așa cum a creat-o Dumnezeu și a ajutat-o omul, cu toate poienile cu flori, cu pădurile sale, cu stânele cu oi, vite și cai, cu satele și locuitorii lor, cu râurile și drumurile construite de oameni pentru a le face viața mai ușoară, Dacian Cioloș împreună cu ministrul Cristina Palmer au scris un Memorandum pe care, a doua zi l-au aprobat în ședința de Guvern. Cer public Guvernului să țină seama de dorința proprietarilor de terenuri și românilor, care trăiesc în această zonă și să procedeze la revocarea Memorandumului”. (…) „Cei care vor să administreze munții noștri cu toate aceste resurse neatinse nu au fost capabili să o facă în țara lor. Cum oare ar putea ei să ne învețe pe noi să păstrăm ceea ce avem, atâta timp cât nu au reușit să o facă în țara lor?”, a transmis deputatul Eugen Neață.

Ce se va întâmpla dacă Memorandumul va fi pus în aplicare?

Despre consecințele pe care le poate produce acest Memorandum, deputatul Eugen Neață a precizat: „Dacă acest Memorandum s-ar pune în aplicare, România riscă să aibă blocate zone întregi, astfel încât nu se mai poate vorbi de dezvoltarea comunităților locale, dezvoltarea infrastructurii, cu consecințe economice și sociale greu de estimat. Vă puteți imagina că ciobanii români nu ar mai putea duce ovinele la pășunat, fauna și flora ar avea de suferit, tradițiile și obiceiurile noastre ar dispărea. Practic am vinde resursele și am ajuta la depopularea satelor românești! Eu nu pot accepta acest lucru! Sunt pro-european și îmi doresc ca țara mea să se dezvolte, cetățenii să rămână aici, pe meleagurile lor și voi face tot ce este posibil pentru ca acest Memorandum să fie revocat. România nu este de vânzare, este patria mea, a noastră, a tuturor românilor!”.