Pensionarii vâlceni își pun speranțele în Ludovic Orban


Recent, pe adresa redacției noastre a sosit o petiție pe care reprezentanții Filialei Vâlcea a Uniunii Generale a Pensionarilor din România au adresat-o Guvernului României – „personal domnului prim-ministru” după cum au ținut aceștia să precizeze. Președintele Filialei Vâlcea, Gheorghe Dinescu (foto) (cel care este principalul semnatar al acestei petiții) ne-a informat că documentul transmis către București este unul prin care pensionarii vâlceni doresc corectarea unor inechități care sunt prezente în sistemul de pensii publice din țara noastră.

 

Ce i-au transmis pensionarii din Vâlcea prim-ministrului?

 

În rândurile de mai jos, redăm integral conținutul acestei petiții transmisă primului-ministru Ludovic Orban, așa cum ne-a fost prezentată de către președintele Gheorghe Dinescu:
„Având în vedere nenumăratele declarații publice, de multe ori contradictorii, ale reprezentanților instituțiilor centrale ale statului, inclusiv ale dvs., domnule prim-ministru, cu privire la majorarea valorii punctului de pensie, subscrisa asociație de pensionari – Uniunea Județeană Vâlcea a Pensionarilor, reprezentată prin Dinescu Gheorghe – președintele asociației, care este și președintele Comisiei de pensii și asistență socială din cadrul U.G.P.R. și Buță Valerian – secretar al Uniunii Județene Vâlcea a Pensionarilor.
CEREM Guvernului României, dvs. personal domnule prim-ministru, în numele celor peste 25.000 de pensionari, pe care-i reprezentăm:
1.Să se respecte necondiționat Legea nr. 127/2019, începând cu articolul 86, care prevede că, de la data de 1 septembrie 2020, valoarea punctului de pensie să crească de la 1.265 lei (cât este în prezent) la 1.775 lei, adică o creștere cu 40%. Hotărârea Guvernului, în această direcție, să fie urgent făcută public, de către un reprezentant al Guvernului. În cazul în care Guvernul va decide ca creșterea valorii punctului de pensie să fie mai mică de 40% (lucru pe care întreaga masă de pensionari din sistemul public de pensii nu-l va accepta niciodată), decizia respectivă să fie imediat adusă la cunoștința pensionarilor, ca să știm ce avem de făcut în continuare.
2.Să se stopeze imediat acordarea pensiilor speciale, indiferent de funcții ori sectoare de activitate. Tuturor lucrătorilor din România pensia să le fie acordată numai pe bază de contributivitate. Actualilor pensionari, beneficiari de pensii speciale, să le fie „ÎNGHEȚATE” aceste pensii.
3.Toate pensiile mai mari de 5.000 lei/lună să fie impozitate progresiv, începând cu 5% și până la 70%. Sub 5.000 lei/lună să nu se aplice impozit pentru nicio pensie obținută pe bază de contributivitate”.