Pauza din Liga Naţională de handbal feminin găseşte HC Municipal în „zona” play-off-ului


• formaţia noastră mai are de disputat trei jocuri din sezonul regulat şi se luptă cu CSM Ploieşti pentru calificarea între cele mai bune opt echipe

Aşa după cum vă anunţam săptămâna trecută, victoria obţinută de HC Municipal Râmnicu Vâlcea în etapa a XXIII-a din Liga Naţională de handbal feminin menţine vii speranţele pentru calificarea în play-off. Graţie celor trei puncte câştigate de pe urma succesului cu Mureşul Târgu Mureş (scor 37-27), coroborate cu remiza Ploieştiului de pe teren propriu cu SCM Craiova (scor 23-23), Vâlcea a revenit între cele mai bune opt echipe ale ierarhiei. Acum, odată cu intrarea întrecerii într-o pauză de două săptămâni, întrerupere datorată participării naţionalei feminine la „Trofeul Carpaţi”, handbalistele râmnicene se pot odihni şi pregăti pentru ultimele asalturi. În cele trei jocuri pe care le mai au de disputat până la finalul sezonului regulat, vâlcencele vor da piept cu bucureştencele de la CSM (în deplasare), apoi vor primi vizita Dunării Brăila, pentru ca, în cele din urmă, să se deplaseze pe terenul sălăjencelor de la HC Zalău. Chiar dacă programul se anunţă destul de dificil pentru echipa noastră, sau oricum mai greu decât al contracandidatei la calificarea în play-off, HC Municipal se află „în cărţi” pentru accederea între cele mai bune opt echipe ale întrecerii naţionale. Asta pentru că avantajul de un punct pe care CSM Ploieşti îl avea înaintea rundei trecute în faţa echipei noastre a ajuns să fie identic cu cel pe care îl are acum HC Municipal faţă de CSM Ploieşti, după disputarea ultimelor jocuri. În prezent, cu 29 de puncte acumulate, HC Municipal se află pe locul opt (ultimul care asigură calificarea în play-off), pe când CSM Ploieşti ocupă treapta a noua, cu 28 de puncte.
Programul echipei HCM Râmnicu Vâlcea în ultimele trei etape: 29 martie – în deplasare la CSM Bucureşti; 5 aprilie – acasă cu HC Brăila; 23 aprilie – în deplasare la HC Zalău.
Programul echipei CSM Ploieşti în ultimele trei etape: 29 martie – în deplasare la Mureşul Târgu Mureş; 5 aprilie – în deplasare la Cetate Deva; 23 aprile – acasă cu Neptun Constanţa.

Rezultatele complete din etapa a XXIII-a

HCM Rm. Vâlcea – Mureşul Tg. Mureş 37-27
Corona Braşov – HC Zalău 26-24
HCM Baia Mare – HC Dunărea Brăila 41-20
CSM Ploieşti – SCM Craiova 23-23
Neptun Constanţa – Unirea Slobozia 21-19
HCM Roman – CSM Bucureşti 21-22
Cetate Deva – Universitatea Cluj 29-27
Clasament: HCM Baia Mare 63p, CSM Bucureşti 62p, Corona Braşov 54p, SCM Craiova 43p, HCM Roman 38p, HC Zalău 37p, HC Dunărea Brăila 34p, HCM Râmnicu Vâlcea 29p, CSM Ploieşti 28p, Cetate Deva 24p, Universitatea Cluj 23p, Neptun Constanţa 20p, Unirea Slobozia 18p şi Mureşul Târgu Mureş 0p.
*primele opt echipe se califică în play-off