PATRU MECIURI TARI în optimile Ligii Campionilor!


După disputarea tuturor partidelor (unele dintre acestea fiind decise la «masa verde») din faza grupelor a Ligii Campionilor de handbal feminin, se cunoaște configurația «tabloului» jocurilor din optimile de finală ale competiției. Tocmai din cauza faptului că, din motive obiective, nu s-au putut disputa toate partidele care fuseseră programate în faza grupelor, oficialii Federației Europene de Handbal au decis ca toate cele 16 formații participante să se califice în faza optimilor de finală.
Chiar și sub auspiciile total nefavorabile ale pandemiei de Coronavirus, favoritele și-au respectat blazonul și au ocupat poziții fruntașe în ambele grupe. Rostov Don și Metz Handball au performat în Grupa A, în timp ce ETO Gyor și CSKA Moscova au fost cele mai bune în Grupa B. CSM București a încheiat pe poziția a treia în Grupa A, iar SCM Râmnicu Vâlcea (aflată la prima experiență în Liga Campionilor) a terminat a șasea în Grupa B.
Pentru români, faza optimilor de finală va aduce un joc care în mod cert le va capta atenția. Prin prisma pozițiilor pe care le-au ocupat în faza grupelor, SCM Râmnicu Vâlcea și CSM București vor trebui să se lupte pentru un loc în sferturile de finală ale întrecerii. Duelul se va disputa, asemenea celorlalte șapte, în dublă manșă. Primul joc va avea loc în Sala Sporturilor „Traian” din Râmnicu Vâlcea pe 6 sau 7 martie, în timp ce meciul decisiv se va disputa la București, o săptămână mai târziu, în Sala Polivalentă. Va fi primul joc din istoria Ligii Campionilor de handbal feminin în care două echipe românești se vor afla față în față, acesta fiind și singurul din faza optimilor de finală (în sezon curent) în care se vor înfrunta echipe din aceeași țară.
Alte trei jocuri din optimile de finală se anunță, de asemenea, foarte interesante și destul de echilibrate: Buducnost Podgorica (Muntenegru) – Rail Cargo (Ungaria); Vipers Kristiansand (Norvegia) – Odense Handbold (Danemarca); Team Esbjerg (Danemarca) – Brest Bretagne Handball (Franța).
Celelalte patru meciuri din optimi sunt în mod evident mai dezechilibrate, în care echipele rusești, dar și cele din Ungaria și Franța pornesc în mod evident cu prima șansă pentru obținerea calificării în sferturi: Podravka Vegeta (Croația) – Rostov Don (Rusia); Borussia Dortmund (Germania) – Metz Handball (Franța); Krim Ljubljana (Slovenia) – CSKA Moscova (Rusia); BB Bietigheim (Germania) – ETO Gyor (Ungaria).