Patria a priori: SRI CAUTĂ ȘI SELECTEAZĂ IT-iști de elită


Serviciul Român de Informaţii, Asociaţia Naţională pentru Securitatea Sistemelor Informatice şi CERT-RO, alături de parteneri din mediul privat, organizează în perioada 28-29 august 2021 cea de-a doua ediţie a Campionatului Naţional de Securitate Cibernetică (ROCSC21).
„Competiţia naţională se va desfăşura pe 3 categorii de vârstă: juniori (16-21 ani), seniori (22-26 ani) şi open (oricine nu se încadrează în celelalte două categorii). Participanţii care se clasează în topul categoriilor Juniori şi Seniori vor primi premii în bani (locurile 1-3), respectiv premii speciale (locurile 4-10).
După încheierea ROCSC se va derula un proces de selecţie pentru formarea echipei României care va participa la ECSC21. Ulterior se va desfăşura o etapă suplimentară în care primii din categoriile Juniori şi Seniori vor fi testaţi şi antrenaţi pe parcursul unui bootcamp, prin exerciţii din domenii precum mobile & web security, crypto, reverse engineering şi forensics. Pentru ECSC21, echipa României va fi formată din 10 concurenţi: 5 din categoria de vârstă 16-21 de ani şi 5 din categoria de vârstă 22-26 de ani. România a debutat la ECSC acum 6 ani, obţinând în 2019 titlul de campioană, iar în 2016 şi 2017 titlul de vicecampioană europeană. ROCSC reprezintă o oportunitate de testare a competenţelor digitale pentru toţi participanţii. În plus, tinerii beneficiază de recunoaştere naţională şi promovare, mentorat cu specialişti în domeniu, stagii specializate de pregătire tehnică şi soft skills, premii oferite de parteneri sau oportunităţi de angajare în domeniu”, reiese dintr-un comunicat oficial de presă al Serviciului Român de Informații.
Sursă foto: Arhivă