Parodia politică „GUVERNUL CIOLOȘ 2” s-a transformat în tragedie


A doua zi după cel mai greu pomelnic al pandemiei, Parlamentul a trântit gluma proastă a Cotroceniului, iar România se întoarce în haosul complet sanitar-politic-economic
Ceea ce era previzibil pentru toată România s-a petrecut miercuri, 20 octombrie 2021: Guvernul Cioloş 2 nu a obţinut votul de încredere al Parlamentului, având doar 88 de voturi favorabile! Au fost înregistrate 184 de voturi „împotrivă” în condițiile în care erau necesare 234 de voturi pentru ca Executivul exclusiv progresist să poată prinde viață.
La ședința de miercuri au răspuns prezenți 343 de parlamentari (restul încă nu se treziseră, probabil), din care au votat 272. Conform Regulamentului activităţilor comune ale celor două Camere, în cazul neacordării votului de încredere pentru formarea Guvernului, Parlamentul trebuie să aducă situaţia la cunoştinţa Preşedintelui României, acesta din urmă fiind singurul competent pentru a desemna alt candidat pentru funcţia de prim-ministru.

Orban nu vrea să îl mai vadă pe Cîțu cocoțat în atâtea funcții!

Ludovic Orban, fostul președintele al Partidului Național Liberal, dar încă al Camerei Deputaților, a fost cel care a dus temperatura politică a zilei de miercuri la extrem.
„Ambiţia bolnavă de a controla numirile procurorilor şi de a impune la şefia PNL un om care nu mai are nicio şansă să fie premier sunt cauzele care au dus la criza politică. Solicit public demisia din funcţia de preşedinte al PNL a lui Florin Cîţu. Până PNL nu se eliberează de tutela lui Iohannis, de poftele de la Cotroceni şi nu se alege ce doresc cetăţenii, Partidul Liberal este sortit eşecului. Pe lângă Cîţu trebuie să plece acasă şi toţi cei care l-au susţinut”, au fost vorbele grele, vărsate de Ludovic Orban în spațiul public!