Pâraiele Stăneasca și Ursanca au distrus totul în calea lor


• peste 200 de gospodării din comuna Stoilești, izolate
• edilul Florin Ionescu și-a văzut munca… „pe apele sâmbetei”
După ce a depus eforturi și a amenajat drumurile din localitate, autoritățile din comuna Stoilești și-au văzut munca dusă „pe apele sâmbetei”. Tot ce au refăcut a fost luat și distrus, în numai câteva ore, de ploile torențiale din 10 iulie. Edilul Florin Ionescu (foto) privește cum munca depusă de el, de către specialiștii Sistemului de Gospodărire a Apelor Vâlcea a fost în zadar. Dar cum nu te poți lupta cu natura, primarul speră, ca-n cel mai scurt timp, să remedieze, din nou, pagubele produse.
Cele două pâraie din localitate, Stăneasca și Ursanca, au distrus drumuri și au lăsat peste 200 de gospodării, practic, izolate. Se poate ajunge la gospodării doar cu tractorul sau, cine se încumetă, pe picioare. Puncte critice sunt și-n satul Balomireasa, satul Malu, unde accesul este îngreunat, Ghiobești, unde a fost activată o alunecare de teren, iar singura cale de acces în zonă este-n pericol.
În context, este de amintit că se va face o evaluare a pagubelor, iar edilul Florin Ionescu este pregătit să reia munca de refacere a obiectivelor afectate de calamități.

Posting....