Pacienții vor avea acces la spitalele publice fără test Covid


„Recent, prin ordinul ministrului sănătății nr. 2675/2022, au fost aprobate unele măsuri ce se vor aplica de către spitalele publice în situații de risc epidemiologic de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Astfel, managerii spitalelor publice au obligația de a dispune măsurile necesare în vederea asigurării accesului pacienților în unitățile sanitare publice, precum și a accesului acestora la serviciile medicale fără prezentarea rezultatului unui test pentru detecția infecției cu virusul SARS-CoV-2”, a precizat directorul general al CAS Vâlcea, Alin Voiculeț, în urma unei scurte declarații făcute pentru ziarul nostru.


Testare, dar pe banii spitalelor

În vederea prevenirii și limitării infecțiilor asociate asistenței medicale, spitalele publice pot organiza testarea pacienților pentru detecția infecției cu virusul SARS-CoV-2 în cadrul activității de screening la internare, costurile activității de screening fiind suportate de spitalul public din venituri proprii.


Managerii răspund cu „capul

În cazul nerespectării dispozițiilor legislative noi aprobate, contractul de management al managerilor spitalelor încetează ca urmare a constatării încălcării dispozițiilor de către personalul împuternicit de Ministerul Sănătății și din cadrul DSP.