Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

21 octombrie 2020

OLTCHIM raportează un profit net de 16,5 milioane lei


Profitul net al combinatul petrochimic Oltchim Râmnicu Vâlcea a fost de 16,15 milioane de lei, în primele nouă luni din 2016, faţă de pierderea de 15,76 milioane lei înregistrată în perioada similară a anului precedent, potrivit unui raport trimis Bursei de Valori Bucureşti (BVB): „Oltchim SA a înregistrat, în perioada ianuarie – septembrie 2016, cele mai bune rezultate din activitatea curentă de la intrarea în procedura insolvenţei (fără a lua în considerare influenţa în anul 2015 a profitului scriptic determinat de anularea datoriilor conform planului de reorganizare) realizând profit, spre deosebire de perioadele anterioare când a fost înregistrată pierdere”.
În perioada ianuarie – septembrie 2016, societatea a înregistrat o cifră de afaceri de 555 milioane de lei (123,7 milioane de euro), în scădere de la 570,54 milioane de lei. Profitul brut raportat a fost de 22 milioane de lei (4,9 milioane de euro).
Potrivit Bursa.ro, societatea a obţinut un profit brut de 34,1 milioane lei, din activitatea instalaţiilor care funcţionează, dar a raportat o pierdere de 11,8 milioane lei, determinată de cheltuielile de conservare a instalaţiilor nefuncţionale de pe Platformele de la Bradu (8,6 milioane lei) şi de la Vâlcea (3,2 milioane lei).
Rezultatele companiei au fost determinate de creşterea vânzărilor cantitative la toate grupele de produse fabricate, precum şi de continuarea lucrărilor de modernizare şi reparaţii capitale cu efect direct atât în creşterea cantităţilor fabricate, cât şi în privinţa îmbunătăţirii calităţii produselor: „Cu toate că societatea a crescut cantităţile de produse finite comercializate, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, cifra de afaceri este mai mică la 9 luni din cauza scăderii preţurilor de vânzare la produsele petrochimice pe pieţele internaţionale. Oltchim SA realizează 74% din cifra de afaceri pe piaţa intracomunitară şi la export, iar evoluţia preţurilor de vânzare a fost determinată de scăderea preţului petrolului”.
Vânzările la export şi pe piaţa intracomunitară, în primele nouă luni din 2016, au fost de 91 milioane euro. Importurile şi achiziţiile intracomunitare, în valoare de numai 18 milioane euro, au determinat o balanţă externă pozitivă a societăţii de 73 milioane euro, mai susţine Oltchim. Valorificarea de către societate a majorităţii producţiei la export şi pe piaţa intracomunitară a determinat obţinerea, în trimestrul al treilea din 2016, de rezultate în scădere, influenţate fiind şi de perioada de vacanţă de pe pieţele externe. Cu toate acestea, în trimestrul III, indicatorul financiar EBITDA a fost pozitiv, în valoare de 13 milioane lei.

Etichete: , ,

Alte articole de la Economie