Oltchim are urmaşă în handbalul de top din Europa! Baia Mare s-a calificat în sferturile Ligii Campionilor


• gruparea din nordul ţării se va duela cu Dinamo Volgograd pentru calificarea în Final Four

Victoria de senzaţie obţinută la finalul săptămânii trecute, în ultima etapă din Grupa a II-a principală a Ligii Campionilor, în compania danezelor de la Viborg (scor 32-22), a adus o mare performanţă pentru handbalistele din Baia Mare. Acestea s-au calificat de pe locul al treilea în sferturile de finală ale celei mai puternice întreceri inter-cluburi din handbalul feminin european, reuşind să evite o confruntare foarte dificilă cu echipa Cristinei Neagu, Buducnosct Podgorica. Astfel, campioanele din nordul ţării se vor lupta pentru calificarea în Final Four-ul întrecerii cu cea mai bună echipă a Rusiei, Dinamo Volgograd. În prima grupă principală, cunoscuta formaţie din estul Europei a terminat pe locul al doilea, cu 11 puncte acumulate, tot atâtea câte au avut şi Thuringer (Germania), respectiv Vardar Skopje (Macedonia). Primul loc a fost adjudecat fără probleme de Buducnost Podgorica (Muntenegru).
Succesul de renume trecut în contul grupării băimărene este unul ce aminteşte de ceea ce făcea Oltchim Râmnicu Vâlcea în urmă cu câţiva ani în fazele superioare ale aceleaşi competiţii. Chiar dacă Liga Campionilor nu se disputa atunci după formatul cu Final Four, Oltchim era o prezență constantă între cele mai bune opt şi chiar patru echipe ale Europei.
În prima manşă a sferturilor de finală, Baia Mare va evolua pe propriul teren contra echipei din Rusia, meciul urmând să aibă loc peste numai două săptămâni, pe 3 sau 5 aprilie. Ulterior, chiar înainte de Paște, pe 10 sau 12 aprilie, campioana României se va deplasa în Rusia, pentru cel mai important meci din întreaga istorie a clubului maramureşean. În eventualitatea unor rezultate pozitive, HCM Baia Mare se va califica în Final Four-ul Ligii Campionilor, acolo unde ar putea întâlni cele mai puternice nume ale handbalului feminin continental.

Programul jocurilor din sferturile de finală
HCM Baia Mare – Dinamo Volgograd
Viborg – Buducnost Podgorica
Thuringer – Larvik HK
Vardar Skopje – ETO Gyor

Posting....