Olimpicele au „aterizat” la Vâlcea


• ieri, Sala Sporturilor „Traian” a găzduit primul antrenament al Oltchimului în efectivul complet
 

Chiar dacă naţionala de handbal feminin a României a ratat participarea la Jocurile Olimpice de anul acesta, Clubul Sportiv Oltchim Râmnicu Vâlcea a fost foarte bine reprezentat la cea mai importantă întrecere sportivă din lume. Nu mai puţin de şase handbaliste, patru dintre ele legitimate numai în ultimele luni sub culorile clubului râmnicean, au făcut cunoscută imaginea campioanei României pe tot mapamondul. Mai mult decât simpla participare la Olimpiadă, care este cu siguranţă un punct de reper foarte important în cariera oricărui sportiv, trei dintre jucătoarele Oltchimului au reuşit, alături de naţionalele lor, să câştige şi medalii cu prilejul întrecerii londoneze – două de argint şi una de bronz.

Astfel, încă de vineri, Râmnicu Vâlcea a fost luat cu asalt de cele şase handbaliste de super valoare. Mai întâi au venit sportivele care nu au reuşit să îşi adjudece vreo medalie la Olimpiadă, franţuzoaicele Allison Pineau şi Amandine Leynaud (foto), dar şi rusoaica Ekaterina Vetkova. Ulterior, în cursul zilei de duminică, în lotul campioanei României au sosit şi medaliatele olimpice: muntenegrenele Katarina Bulatovic şi Marija Jovanovic – argint, dar şi spaniola Silvia Navarro – bronz.

Primul antrenament în cadrul căruia tehnicianul Jakob Vestergaard a avut prilejul să îşi vadă la lucru super-handbalistele pe care le va antrena cel puţin un sezon s-a desfăşurat în dimineaţa primei zile din această săptămână. Danezul nu le-a menajat pe noile venite de rigorile antrenamentelor (dificile chiar şi în opinia handbalistelor) pe care le desfăşoară „chimistele” în această perioadă, cele şase straniere fiind trecute direct la ritmul intens de pregătire pe care îl susţin celelalte componente – cele din urmă având însă de partea lor aproximativ o lună de pregătiri graduale graţie cărora au reuşit să atingă acest nivel.
 

Şi Ionela Stanca a reluat antrenamentele
 

După numai două luni trecute de la momentul în care pivotul Oltchimului a devenit mămică, Ionela Stanca a întregit luni lista handbalistelor de mare valoare care s-au antrenat în Sala Sporturilor. De asemenea, la antrenamente au fost prezente şi două handbaliste care au marcat istoria campioanei României în ultimele sezoane, Cristina Neagu şi Patricia Vizitiu. Însă, lovite de ghinionul accidentărilor destul de dure suferite în decursul timpului (la umărul drept, respectiv genunchiul stâng), cele două au fost nevoite mai mult să privească de pe margine antrenamentele susţinute de colegele lor.
 

Szabella Cup – primul turneu de pregătire
 

Handbalistele de la Oltchim vor participa la finele săptămânii (în perioada 25-26 august) în cadrul primei competiţii amicale din această pauză competiţională. Cu prilejul turneului de pregătire, intitulat „Szabella Cup” (organizat la Budapesta), sportivele de la Oltchim vor avea şansa să se dueleze cu alte nume mari ale handbalului european. La întrecere şi-au anunţat prezenţa echipe precum Buducnost Podgorica – deţinătoarea trofeului Ligii Campionilor şi campioana Muntenegrului; Hypo Viena – formaţia în compania căreia „galacticele” vâlcene îşi vor face debutul în noul sezon al Ligii Campionilor (pe 13 sau 14 octombrie); Krim Mercator Ljubljana – campioana Sloveniei; Rostov Don – Rusia, dar şi Rail Cargo Hungaria (fosta Ferencvaros) – reprezentanta ţării gazdă.