Oamenii legii se luptă de zor cu clanurile mafiote din Ostroveni


• au fost demarate ample cercetări în care există acuzații precum tulburarea ordinii şi liniştii publice, portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase şi lovire
La sfârşitul lunii octombrie, poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la izbucnirea unui conflict spontan, între mai multe persoane. Întreg scandalul de proporții a avut loc într-un local public din cartierul Ostroveni. Pentru aplanarea conflictului a intervenit agentul de pază al localului. În timpul intervenției, acesta a fost agresat, iar grupul aflat în conflict şi majoritatea consumatorilor au ieşit din local. Afară, au urmat alte agresiuni și violențe între diferite persoane rămase neidentificate. La sosirea echipajelor de poliţie, au fost găsiţi trei bărbaţi care prezentau diferite leziuni. Dată fiind starea lor, aceștia au fost transportaţi de urgență cu ambulanţa la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.
Ulterior, în apropierea locului în care s-au petrecut violențele a fost descoperit un briceag, care prezenta urme superficiale de substanţă cu aspect de sânge. Din verificările efectuate s-a mai stabilit că la spital au venit pentru primire de îngrijiri medicale numitul Tudor E., de 34 de ani, care l-a determinat pe Florin N. să plece din spital şi să nu mai continue investigarea medicală. Bărbatul a oferit agentului de securitate o sumă de bani pentru a face acelaşi lucru, însă acesta a refuzat şi a rămas pentru a i se acorda îngrijirile medicale de specialitate. În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au reuşit identificarea şi reţinerea numiților Gheorghe N., de 34 de ani, Tudor E., de 34 de ani şi Florin N., de 27 de ani. Cei trei sunt bănuiţi de provocarea şi participarea la scandal, tulburând ordinea şi liniştea publică la localul din Râmnicu Vâlcea. De asemenea, ei se fac vinovați de producerea unui prejudiciu ce se ridică la aproximativ 2.000 lei. Cercetările vor fi continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tulburare a ordinii şi liniştii publice, portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase şi lovirea sau alte violenţe.

Cei trei suspecți au fost deferiți ieri Parchetului

Conform unei informații venită dinspre IPJ Vâlcea, cei trei suspecţi au fost conduși la sediul poliţiei. În urma probatorului administrat în dosarul penal, s-a dispus reţinerea lor pe bază de ordonanţă. Ieri, aceștia au fost prezentaţi Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, pentru a dispune măsura procedurală corespunzătoare.

Un infractor mureșean a dat de belea
• polițiștii vâlceni l-au reținut și predat pentru executarea pedepsei
Recent, poliţiştii au identificat, într-o autogară din Râmnicu Vâlcea, un tânăr de 28 de ani, cu domiciliul în comuna Sântana de Mureş, județul Mureş. Acesta figura ca fiind dat în urmărire naţională pentru că se sustrăgea executării pedepsei de arestare preventivă. Ardeleanul este cercetat pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie. El a fost reţinut şi predat unei escorte din cadrul IPJ Mureş, în vederea prezentării la instanţa de executare.

Trei hoți au fost trimiși după gratii
• un al patrulea este dat în urmărire națională

La data de 4 noiembrie, oamenii legii din județul nostru au pus în aplicare trei mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, emise de către Judecătoria Drăgăşani. Astfel, Florin R., de 25 de ani, Doru M., de 29 de ani şi Nicolae M., de 35 de ani, toţi cu domiciliul în municipiul Drăgăşani, au fost condamnaţi la doi ani şi şase luni, doi ani, respectiv doi ani de închisoare pentru comiterea mai multor fapte de furt calificat. De asemenea, poliţiştii au reuşit identificarea primilor doi tineri, care nu s-au opus executării mandatului, ei fiind încarceraţi în Penitenciarul Colibaşi. Un altul, Nicolae M., nu a putut fi identificat, el sustrăgându-se executării mandatului de executare a pedepsei cu închisoarea, urmând să fie dat în urmărire naţională.

Scutul Pădurii a „lovit” doi hoți de lemne
• aceștia au fost amendați drastic
În cea de-a doua zi a acestei săptămâni, poliţiştii vâlceni au desfăşurat o amplă acţiune în vederea prevenirii şi combaterii activităţilor ilicite pe raza municipiului Drăgăşani. Cu această ocazie, au fost aplicate 16 sancţiuni contra­venţionale la OUG 195/2002-rep, în valoare totală de 4.210 lei. Totodată, a fost depistat Bogdan N., în vârstă de 23 de ani, cu domiciliul în comuna Sadova, județul Dolj, în timp ce conducea pe strada Tudor Vladimirescu din Drăgăşani o autoutilitară. Acesta transporta 2,9 metri cubi material lemnos din speciile fag şi salcâm. În urma controlului, s-a constatat că avizul de însoţire a mărfii prezentat nu mai era valabil. Cantitatea de material lemnos a fost ridicată în vederea confiscării şi depusă la Ocolul Silvic Drăgăşani. În plus, conducătorul auto vinovat pentru producerea acestui eveniment a fost sancţionat conform legii 171/2010, cu amendă în valoare de 2.000 lei.
De asemenea, în baza planului comun de acţiune intitulat „Scutul Pădurii 2014”, poliţişti au oprit pentru control un tractor, pe DJ 677 F – Popeşti. Utilajul era condus de către Constantin B., în vârstă de 65 de ani, cu domiciliul în localitate. Bărbatul transporta doi metri cubi lemn de foc specia fag pentru care nu a putut prezenta documente legale de provenienţă şi transport. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional şi a fost confiscată cantitatea de doi metri cubi lemn de foc, în conformitate cu prevederile art. 19 alin.1 lit. b din Legea 171/2010.