„Nu primarii cer neapărat bani pentru investiții. Comunitățile locale își exprimă dorințele pentru condiții de trai mai bune”


Susține primarul comunei Gușoeni, Nicolae Concioiu
Printre numeroasele comunități din Vâlcea (și din multe alte județe ale țării) cu care bugetul de stat nu este tocmai darnic când vine vorba despre alocări de fonduri pentru investiții se numără și comuna Gușoeni. Primarul de aici, Nicolae Concioiu, este de părere că, dacă finanțările de la bugetului statutului ar fi mai mari, comunitățile locale ar putea realiza mai multe investiții. Iar asta ar însemna implicit crearea mai multor locuri de muncă (mai ales în mediul rural, acolo unde încă mai există români care doresc să muncească legal, cu acte, dar nu dispun de locuri de muncă), dar și, probabil, mai bine plătite. Ar fi ca o «suveică» prin a cărei «învârtire» s-ar ajunge, în cele din urmă, la o mai rapidă dezvoltare economică atât a comunităților locale, cât și a țării, ca ansamblu. Din păcate însă, nu prea se întâmplă asta, iar multe localități rurale primesc fonduri mai puține chiar și decât primeau în anii de dinaintea pandemiei de Coronavirus; situație care nu poate decât să ducă la stagnare din punct de vedere economic și la depopulare.
„Este limpede că în foarte multe localități din mediul rural este nevoie de investiții. Sunt conștient că banii nu pot cădea din cer, dar când vezi că ți se taie fonduri și din puținul pe care l-ai primit, nu poți să fi mulțumit. Spre exemplu, la finalul anului 2021, comuna Gușoeni figura în ordonanța Guvernului că are de primit suma de 200.000 de lei. Nouă ni s-au tăiat 200.000 de lei, iar din banii repartizați de la Guvern a trebuit să plătim studiile de fezabilitate și alte cheltuieli pentru a putea demara proiectele pe care vrem să le implementăm prin Programul «Anghel Saligny». Deci, nu ne-am ales cu ceva. (…) Nu primarii cer neapărat bani pentru investiții. Comunitățile locale își exprimă dorințele pentru condiții de trai mai bune!”, a precizat, pe marginea acestui subiect, primarul Nicolae Concioiu din Gușoeni.