Nu e COVID la Secția Medicală a Spitalului Județean! Sau cum se plictisesc vâlcenii în casă


Unele site-uri care permit comentarii (inclusiv al cotidianului nostru), dar și diverse grupuri de WhatsApp s-au umplut de comentarii care dau ca «sigură» informația cum că, la Secția Medicală din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Râmnicu Vâlcea, ar fi fost confirmate cazuri de persoane infectate cu Coronavirus. Unii chiar prezentau ca atât de certă informația încât te putea face să crezi că ei chiar știu… ceva. Dar totul s-a dovedit doar o invenție purtată de la o persoană la alta, în mediul online desigur.
L-am contactat pe managerul SJU Vâlcea, dr. Dan Ponoran, pentru un punct de vedere pe marginea acestui subiect (scornit, pare-se, de unii vâlceni care se plictisesc rău de tot pe la casele lor!). Opinia acestuia a fost cât se poate de clară: rezultatele testelor efectuate asupra unor pacienți sau personal medical din Spitalul Județean Vâlcea au fost negative (inclusiv cele care au sosit în dimineața de 6 aprilie).
Așadar, pentru sănătatea dvs, vă recomandăm să nu dați crezare tuturor alarmiștilor care susțin că au aflat ei „din sursă sigură” despre câte nenorociri ne așteaptă! În plus, nu uitați că persoanele care sunt depistate că răspândesc zvonuri false riscă să fie pedepsite!