Norocoase în urma tragerii la sorţi, Jucătoarele de la HC Municipal speră la sferturile Cupei României


• Corona Braşov şi HCM Baia Mare au fost marile ghinioniste. Duelul dintre cele două forţe reprezintă „şocul” optimilor de finală

Aşa după cum vă informam succint în numărul de ieri al publicaţiei noastre, marţi, la sediul FR Handbal s-au desfăşurat tragerile la sorţi pentru stabilirea jocurilor din optimile de finală ale Cupei României. Iar singura reprezentantă a handbalului vâlcean în această competiţie, HC Municipal, se poate considera mulţumită cu ceea ce sorţii i-au oferit. Jucătoarele pregătite de antrenorii Dumitru Muşi şi Maria Duca au „picat” pe acelaşi culoar cu CSM Ploieşti, gruparea prahoveană fiind una dintre codaşele Ligii Naţionale. Chiar dacă nici echipa noastră nu a strălucit prea mult în campionat, faptul că municipalele vor evolua pe propriul teren reprezintă totuşi un avantaj cert. Ceea ce se traduce prin faptul că echipa vâlceană va porni cu prima şansă pentru obţinerea calificării în faza sferturilor de finală. Din spusele preşedintelui Toma Pleşa, prezent marţi la tragerea la sorţi organizată în Bucureşti, întâlnirea dintre HC Municipal şi CSM Ploieşti va avea loc pe 21 ianuarie 2014. Calificarea în sferturi se va decide într-o singură manşă, meciul decisiv urmând să aibă loc în Sala Sporturilor „Traian” din Râmnicu Vâlcea. Conform regulamentului stabilit de către oficialii FR Handbal, echipele care se vor califica în sferturi se vor duela din nou într-o manşă eliminatorie. Ulterior, în luna aprilie, cele mai valoroase patru formaţii se vor lupta pentru marele trofeu într-un Final Four.

Tot referitor la tragerile la sorţi desfăşurate marţi, în urma efectuării acestora, putem spune că echipele cu pretenţii se pot considera destul de ghinionistele. Cu excepţia bucureştencelor de la CSM şi a oltencelor de la SCM Craiova, cele mai puternice cluburi din Liga Naţională au avut ghinionul să se lupte pentru două locuri în sferturi. Spunem asta fiindcă un meci ce putea fi chiar finala Cupei României din acest sezon urmează să aibă loc chiar în faza optimilor de finală, prima organizată de Federaţia de Handbal. Ne referim aici la întâlnirea dintre Corona Braşov şi HCM Baia Mare, partidă ce poate fi catalogată cu uşurinţă drept marele „şoc” al optimilor. De asemenea, alte două grupări cu renume din Liga Naţională sunt nevoite să se lupte pentru un singur loc în sferturi. Este vorba despre confruntarea dintre HC Dunărea Brăila şi HCM Roman.

Programul meciurilor din optimi

HCM Râmnicu Vâlcea – CSM Ploieşti
Corona Braşov – HCM Baia Mare
HC Dunărea Brăila – HCM Roman
Unirea Slobozia – CSM Bucureşti
Universitatea Constanţa – HC Zalău
Cetate Deva – Mureşul Târgu Mureş
Rapid Bucureşti – SCM Craiova
Universitatea Cluj – Ştiinţa Bucureşti