Ne pleacă încă un jandarm… în Afganistan


Reprezentanții Inspectoratului Județean de Jandarmi Vâlcea au anunțat plecarea celui de-al XII-lea contingent într-o nouă misiune NATO în Afganistan. Contingentul este format din 16 jandarmi români și va pleca pe 27 august. Scopul deplasării jandarmilor români în Afganistan este acela de a instrui, consilia şi asista forţele de securitate, respectiv instituţiilor afgane, alături de cei șase jandarmi români rămași să continue misiunea.
Printre jandarmii din ultimul contingent se numără și Dăscălescu Florin (foto, în dreapta imaginii) din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea, pregătit să facă față acestei provocări. Pentru jandarm, această misiune încredințată Jandarmeriei Române pe o perioadă de 6 luni, reprezintă prima sa experiență internațională.
„Aflându-mă la prima experiență de acest gen sunt foarte emoționat și în același timp nerăbdător să lucrez alături de ceilalți colegi în această misiune. Încă de la începutul carierei mele m-am pregătit pentru acest moment și sper să fac față tuturor provocărilor!”, a declarat, emoționat, jandarmul Dăscălescu.
• Material realizat cu sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Județean Vâlcea