CSM București e din altă ligă! Vâlcea a rezistat doar o repriză


În urmă cu puțin timp, la Brașov, s-a încheiat partida din Supercupa României de handbal feminin, dintre SCM Râmnicu Vâlcea și CSM București. Echipa noastră a demonstrat că nu întâmplător a câștigat titlul de campioană în sezonul trecut al Ligii Florilor și a fost pe deplin la înălțimea vedetelor din Capitală în prima repriză. Vâlcencele, pregătite de antrenorul Florentin Pera, au muncit mult în prima repriză și, chiar dacă au fost conduse mai mereu, au rezistat presiunii. Mai mult, în preajma minutelor 25 și 26, SCM Râmnicu Vâlcea a condus în două rânduri. Din păcate, două erori în defensiva vâlceană, au făcut ca Bucureștiul să puncteze de tot atâtea ori în ultimele 20 de secunde. Prima repriză s-a încheiat cu scorul 16-14 în favoarea bucureștencelor.

Diferența s-a făcut în repriza secundă

Primul sfert de oră din repriza secundă nu a fost tocmai de bun augur pentru echipa noastră. SCM a marcat doar de câteva ori, în timp ce Bucureștiul s-a desprins la patru-cinci goluri. După minutul 45, Vâlcea a încercat o remontada, parțial a și reușit, iar în preajma minutului 50 s-a apropiat la trei goluri de rivala din București. Din păcate pentru fetele noastre, bucureștencele au arătat și în ultimele zece minute că alcătuiesc o echipă de certă valoare și experiență internațională. CSM-ul a fost echipa mai lucidă și a reușit chiar să se desprindă la și mai multe goluri diferență. Partida s-a încheiat cu victoria meritată a redutabilei grupări din Capitală, scor 29-23. Vâlcea rămâne fără trofeu la început de sezon, însă jocul pe care echipa noastră l-a arătat în prima repriză a duelului cu CSM București ne dă speranțe pentru un sezon bun în Liga Florilor, dar și pentru un parcurs lung în cupele europene.

Cristina Neagu, pe foaia de joc. Crina Pintea, MVP

Jocul de la Brașov a adus-o din nou pe Cristina Neagu (foto, în centrul imaginii) în lumina reflectoarelor. Fosta jucătoare a Oltchimului s-a aflat pe foaia de joc a echipei din București, pentru prima dată de la teribila accidentare suferită în meciul cu Ungaria la Campionatul European din luna decembrie a anului trecut. Ea nu a evoluat în partida contra Vâlcii, dar s-a bucurat alături de colege la festivitatea de premiere, de trofeul și medalia de aur cucerite. În ceea ce privește cea mai bună jucătoare a meciului, acest titlu personal a revenit Crinei Pintea, tot de la CSM București.

Publicul vâlcean, din nou la înălțime

Fanii Vâlcii au fost prezenți într-un număr foarte însemnat la Brașov. Ei și-au susținut echipa pe tot parcursul meciului și le-au încurajat pe jucătoare chiar și la finalul meciului și în timpul festivității de premiere. Suntem convinși că și în acest sezon, aportul inimosului public vâlcean va fi foarte important și echipa noastră va bifa noi succese răsunătoare, precum cele de anul trecut, care i-au adus chiar titlul de campioană națională!
Sursa foto: Facebook SCM Râmnicu Vâlcea