Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

17 septembrie 2021

NE ÎNGRIJORĂM IAR? Crește numărul vâlcenilor infectați cu Coronavirus care au nevoie de spitalizare


Vineri, 10 septembrie 2021, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vâlcea au transmis noi informații din care reiese că valul patru de infectare cu Coronavirus a ajuns și pe teritoriul județului nostru. La nivelul zilei de luni, în unitățile sanitare din județul Vâlcea se aflau internate 48 de persoane infectate cu Coronavirus. În urmă cu două săptămâni, în Vâlcea erau internate doar 18 persoane infectate cu virusul chinezesc!
Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, pe teritoriul județului Vâlcea, de la începutul pandemiei și până la nivelul datei de 10 septembrie, au fost confirmate 16.762 de cazuri de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, dar și 597 decese. În județ, există două focare de Coronavirus, care sunt înregistrate în cadrul unei instituții publice, dar la un agent economic privat.
„În baza definiției de caz, a protocolului medical și a codului de caz atribuit de către DSP Vâlcea, până la data de 10 septembrie, au fost realizate 63.355 de teste prin tehnica RT-PCR. Conform raportărilor laboratoarelor de analize, au fost recoltate, în regim screening și contra cost, 51.420 de teste în vederea identificării virusului SARS-CoV-2. În total, au fost realizate 114.775 de teste în județul Vâlcea. În baza Legii nr. 136/2020, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic, în județul Vâlcea, la nivelul datei de 10 septembrie, 133 de persoane se aflau în carantină la domiciliu sau la locația declarată, iar alte 117 persoane se aflau în izolare la domiciliu”, ne-au anunțat reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Vâlcea.
Sursă foto: Arhivă
Material realizat cu sprijinul DSP Vâlcea

Etichete: , , ,

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Ceasul rau