Municipalele s-au trezit din letargie: elevele lui Constantin Ștefan au câștigat pe terenul bucureștencelor de la Rapid


• după victoria cu 34-32, HCM Râmnicu Vâlcea a urcat pe locul opt în clasament

Sâmbătă de dimineață, când Capitala se afla încă sub șocul tragicului eveniment petrecut în clubul „Colectiv”, jucătoarele de la HC Municipal Râmnicu Vâlcea au reușit un joc bun în etapa a X-a din Liga Națională de handbal feminin. Fără puncte câștigate pe teren advers și fără să fi legat două rezultate pozitive în această ediție competițională, elevele antrenorului Constantin Ștefan au început destul de curajos partida de la București, disputată contra nou-promovatei Rapid. Chiar dacă nu au reușit să își creeze un avantaj semnificativ pe tabela de marcaj, râmnicencele au lăsat senzația că pot câștiga oricând o partidă în care adversar le este gruparea bucureșteană, de altfel „lanterna roșie” a întrecerii. Așa cum spuneam, fără să strălucească, vâlcencele au dominat întâlnirea având mereu avantaj pe tabela de marcaj. Cu pivotul rus Daria Ilina, alături de Ana Maria Simion, Andreea Adespii Molnar, Ani Senocico sau Janina Luca în mare formă, vâlcea a dispus de un meritat avantaj, de două-trei goluri, încă de la începutul primei reprize. În pofida eforturilor depuse d bucureștence, care au arătat că au voință pentru a încurca echipele cotate cu șanse la calificarea în play-off și a se lupta cu șanse reale pentru evitarea retrogradării, vâlcencele au știut când să apese „pedala de accelerație” pentru a nu lăsa dubii în privința meritului de a-și trece în cont primele trei puncte ale acestui sezon câștigate pe teren advers.
Finalul primului act a fost cel care, din punct de vedere matematic, a făcut diferența între cele două combatante. Chiar dacă Rapidul a egalat la un moment dat HCM-ul, vâlcencele au tras cât se poate de tare între minutele 20 și 30, făcând legea pe teren. Echipa sprijinită financiar de Primăria Râmnicului a dominat copios și a reușit să marcheze un număr dublu de goluri față de cel al gazdelor. La pauză, tabela a indicat un avantaj meritat în favoarea elevelor antrenorului Constantin Ștefan, HCM conducând cu 18-14. După revenirea de la vestiare, vâlcencele și-au menținut piciorul pe „accelerație”, făcând ca diferența de scor să sporească și mai mult în favoarea lor. Chiar dacă au avut posibilitatea să își treacă în palmares cea mai categorică victorie din acest sezon, echipa noastră a mers cu frâna de mână trasă pe finalul întâlnirii. Victoria și im­plicit cele trei puncte nu au fost puse în pericol, însă rezultatul final a consemnat un succes al echipei noastre la un scor mult mai re­dus comparativ cu realitatea din teren. La „gon­gul” de final, tabela a indicat scorul de 34-32 în favoarea echipei noastre. În urma acestui succes meritat fără discuții, HC Municipal Râmnicu Vâlcea a acumulat 12 puncte (ajun­gând la patru victorii) și a avansat două poziții în ierarhia Ligii Naționale, sta­ți­o­nând pe treapta a opta a ierarhiei până runda viitoare. Atunci, în cadrul etapei cu numă­rul unspre­zece, într-un joc programat în Sala Spor­turilor „Traian” din Râmnicu Vâlcea, HC Mu­nicipal va primi replica Dunării Brăila, o echi­pă care se luptă pentru calificarea în play-off.
Marcatoarele echipei noastre în jocul de la București: Daria Ilina – 8 goluri, Ana Maria Simion – 8, Andreea Adespii – 6, Ani Senocico – 6, Janina Luca – 3, Carmina Bădiță – 2 și Anita Campa – 1.

Rezultatele etapei a X-a

CSM București – CSM Ploiești 32-27
Rapid București – HCM Râmnicu Vâlcea 32-34
Universitatea Cluj – Unirea Slobozia 26-21
Măgura Cisnădie – HCM Roman 30-33
HC Alba Sebeș – Corona Brașov 22-29
HC Dunărea Brăila – HC Zalău 27-23
HCM Baia Mare – SCM Craiova*
*partida se va disputa astăzi, cu începere de la ora 18.00

Clasamentul Ligii Naţionale: CSM București 30p, HCM Baia Mare 27p, HC Dunărea Brăila 21p, Corona Brașov 18p, CSM Ploiești 16p, HC Zalău 16p, HCM Roman 14p, HCM Râmnicu Vâlcea 12p, Universitatea Cluj 12p, SCM Craiova 11p, Măgura Cisnădie 9p, Unirea Slobozia 7p, HC Alba Sebeș 4p și Rapid București 3p.

Posting....