Mitică Crăciunescu face, în continuare, istorie pentru Vâlcea și vâlceni!


  • fundația care-i poartă numele fondatorului firmei Diana a înregistrat cea mai mare donație din istoria recentă a culturii vâlcene iar familia a promis că nu se va opri aici

Ieri dimineață, în cadrul unei conferințe de presă organizate la Muzeul de Istorie, cea mai mare donație din istoria recentă a culturii vâlcene a devenit realitate. Membrii familiei Crăciunescu au fost cu toții prezenți la momentul în care colecția „Mitică Crăciunescu”, formată din 179 de monede vechi de peste 2.000 de ani descoperite în pădurea de pe dealurile comunei Bujoreni, a fost inaugurată.

În cuvântul său, Claudiu Tulugea, managerul Muzeului județean „Aurelian Sacerdoțeanu” a recunoscut că ,fără generoasa implicarea fundației, tezaurul numismatic geto-dacic, datat estimativ în secolele III şi II înainte de Hristos nu ar fi avut nici o șansă de a mai rămâne pe aceste meleaguri. În fapt, prin această donație estimată la 8.000 euro, nivelul muzeului a crescut simțitor în rândul instituțiilor similare din țară.

La rândul său, d-na Irina Crăciunescu a explicat gestul fundației prin exemplul de implicare și dragoste pentru Vâlcea și vâlceni pe care soțul său l-a dat în fiecare zi din cei 56 de ani petrecuți în județ. În încheierea cuvântului său, aceasta nu a uitat să-și reafirme completa disponibilitate a familiei și fundației pentru alte noi proiecte culturale și nu numai desfășurate în Vâlcea.