Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a fost chemat la raport de către deputatul vâlcean Ion Cristinel Marian


• bacşişul – prima temă la „Ora Guvernului”

Grupul Parlamentar Democrat şi Popular, din care face parte și deputatul vâlcean Ion Cristinel Marian, îl cheamă luni, în plenul Camerei Deputaților, pe ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici. Acest Grup este primul din Parlament care pune în aplicare noile reglementări ale Regulamentului Camerei Deputaţilor în ceea ce privește „Ora Guvernului”. Ministrul este chemat pentru a explica logica politicii de impozitare a bacşişului, dar şi aşteptările Guvernului de la această măsură.
„Grupul Parlamentar Democrat şi Popular a adresat domnului ministru Eugen Teodorovici o serie de întrebări care privesc atât ve­rificarea respectării acestor măsuri, cât şi raţionamentul luării unei asemenea decizii. De asemenea, ministrul Finanţelor va fi întrebat dacă s-a făcut înainte un studiu să se vadă dacă măsura reprezintă o sursă reală şi consistentă de atragere de fonduri la Bugetul de Stat”, ne-a declarat reprezentantul Colegiului Drăgășani în Parlamentul României, deputatul Ion Cristinel Marian.
La rândul său, Ștefan Burlacu, liderul Grupului Parlamentar Demo­crat și Popular, a opinat: „În spe­ranţa că domnul Ministru va şti să ne explice DE CE, CUM şi DACĂ se merită să luăm din buzunarul şi aşa sărac al lucrătorilor din servicii impozitul pe bacşiş, aşteptăm dovezile şi strategia gândită de Guvernul României la momentul luării măsurii de impozitare a bacşişului”.