Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

24 septembrie 2021

Ministerul Culturii va finanţa proiecte culturale cu 9 milioane de lei


Florin-Epure• suma maximă care poate fi solicitată pentru un proiect este de 70.000 lei

Administraţia Fondului Cultural Naţional (AFCN), a lansat prima sesiune de finanţare pentru proiecte culturale din 2013, suma disponibilă pentru finanţare nerambursabilă fiind de 9.000.000 lei. Prin această instituţie, aflată în subordinea Ministerului Culturii, se acordă finanţări nerambursabile pentru proiecte culturale, cu derulare în perioada cuprinsă între data semnării contractului de finanţare şi data de 15 noiembrie 2013.

Suma disponibilă pentru finanţarea nerambursabilă este de 9.000.000 lei, repartizată astfel: Arte vizuale şi Noile media (pictura/ sculptura/ grafică/ arte decorative/ foto-video/ noi media/ cercetare în istoria artei) – 1.080.000 de lei; Arhitectura şi Design – 360.000 de lei; Activităţi muzeale – 450.000 de lei; Artele spectacolului – 2.070.000 de lei; Intervenţie culturală – 450.000 de lei; Patrimoniu cultural naţional – 810.000 lei; Patrimoniu imaterial – 810.000 lei; Formare profesională în domeniul culturii (inclusiv management cultural) – 540.000 de lei; Educaţie culturală (inclusiv promovarea lecturilor publice) – 2.160.000 de lei; Contestaţii – 270.000 de lei. Suma maximă care poate fi solicitată pentru un proiect este de 70.000 lei.

Perioada de înscriere a proiectelor culturale este cuprinsă în intervalul 9 ianuarie – 8 februarie. Termenul limită de înscriere a proiectelor este 8 februarie, ora 16:00. Înscrierile se fac online accesând adresa: http://www.afcn.ro/.

La concurs, pot participa: persoane fizice autorizate, asociaţii, fundaţii, instituţii publice de cultură, societăţi comerciale care derulează activităţi culturale. AFCN va acorda o atenţie deosebită proiectelor culturale de anvergura, transversale şi integratoare si va urmări: sprijinirea proiectelor în care se releva diversitatea culturală şi dialogul intercultural; promovarea debutului artistic; încurajarea industriilor creative; Întărirea capacităţii organiza­ţionale. Listelor finale cu rezultatele vor fi publicate pe 18 aprilie.

AFCN, o instituţie autonomă aflată în subordinea Ministerului Culturii şi Patrimoniului National, a fost înfiinţată în 2005, cu misiunea de a sprijini, prin concursurile de finanţare pe care le organizează, instituţiile şi organizaţiile culturale. În mod tradiţional, AFCN organiza anual două sesiuni de finanţare, prin concurs, a unor proiecte culturale şi, respectiv, editoriale.

În cursul anului 2013, însă, AFCN va organiza trei sesiuni de finanţare, din care două sesiuni pentru proiecte culturale şi o sesiune pentru proiecte editoriale, potrivit unui anunţ pe site-ul instituţiei, a spus Florin Epure, director la Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniul Naţional Vâlcea.

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Uncategorized