Mihăilescu speră ca finele lui august să aducă schimbări în legea licitațiilor


• în opinia șefului Direcției Silvice Vâlcea, birocrația a dus la o criză de lemne de foc
Birocrația actuală, una stufoasă, face ca direcțiile silvice să vândă foarte greu lemne populației. Potrivit declarației șefului Direcției Silvice Vâlcea, Gheorghe Mihăilescu, se fac licitații peste licitații, iar lemnul de foc este la mare căutare. Din păcate, pe piață există o criză a lemnului de foc și asta din cauza birocrației.
Lunar am cerut, și chiar mi s-a promis de la Guvern, schimbări în regulament. Am promisiuni că la sfârșitul acestei luni se schimbă regulile, și mă refer la tot ce ține de licitații. Trebuie făcut ceva pentru că oamenii au nevoie de lemn de foc, au nevoie de această resursă…În Băile Olănești, spre exemplu, este o problemă: toate terenurile forestiere sunt private, aparțin obștilor, a unor familii cu mari proprietăți. De aceea e o adevărată criză de lemne de foc în zonă. Oamenii adus lemn de te miri unde. Ar putea acei oameni să vândă lemne cetățenilor, să-i ajute cumva. Noi nu putem interveni. Direcția Silvică nu are nicio bază acolo”, susține directorul Mihăilescu.
Legea licitațiilor a creat probleme și-n desemnarea câștigătorilor cu cel mai mic preț: multe dintre firme aveau prețul cel mai mic, dar nu suficientă forță de muncă și de aici termene peste termene, creând nemulțumirea administrațiilor publice locale și disconfortul cetățenilor nevoiți să trăiască printre șantiere.