Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

21 ianuarie 2021

Merită sau nu Ion Cîlea să fie declarat Cetățean de Onoare al Vâlcii? „O polemică inutilă iscată de niște frustrați!”


Toma Peștereanu, primarul din Costești, condamnă în termeni duri atacul declanșat recent la adresa fostului președinte Ion Cîlea. Tânărul pesedist își dezvăluie respectul profund pentru ex-liderul său de partid: „Asta e o treabă tipic românească, ăștia suntem și așa vom rămâne! Cât era în viață, era cel mai bun, cel mai frumos și cel mai deștept… Nu înțeleg pe cine poate deranja într-atât un gest simbolic? Este o polemică inutilă iscată complet artificial de către niște frustrați care nu vor putea face în această viață cât a făcut dumnealui într-o oră!”

„Dacă nici Ion Cîlea nu a lăsat ceva în urma sa pentru acest județ…”

Nici pentru Dumitru Blejan, subiectul nu este unul prioritar, dimpotrivă: „Eu aplaud această idee și îl felicit pe Costi Rădulescu pentru inițiativă. Este un început de drum cât se poate de normal, recunoscând meritele celor de dinainte. Eu, ca prieten al domnului Cîlea, nu pot decât să întreb. Dacă nici Ion Cîlea nu a lăsat ceva în urma sa pentru acest județ…”

„Un om devotat complet județului și vâlcenilor!”

Constantin Bănacu, primarul social-democrat al Bărbăteștiului, crede că proiectul lui Costi Rădulescu ține numai și numai de normalitate. Șeful administrației de sub Pătrunsa are și un verdict amar pentru județ: „Ion Cîlea a fost un om devotat complet județului Vâlcea și vâlcenilor! A ridicat ștacheta politică la un nivel pe care nu prea văd cine să-l egaleze, era o celebritate pe toate ulițele acestui județ, știa fiecare cătun și asta după o viață întreagă petrecută în slujba Vâlcii. Nu văd, în viitorul apropiat, nici măcar un singur politican cu acest profil, atât de apropiat de oameni și nevoile lor…”

Etichete: , ,

Alte articole de la Headlines