Medalie de aur pentru echipa de handbal a Colegiului Energetic


• fetele din nordul Râmnicului au cucerit titlul național la Olimpiada Gimnaziilor
În urmă cu puțin timp, în sala de sport a Colegiului Energetic din Râmnicu Vâlcea s-a desfășurat ultimul act al turneului de handbal feminin din cadrul Olimpiadei Gimnaziilor. Așa după cum vă anunțam în ediția on-line de vineri a cotidianului nostru, echipa pregătită de antrenorii Ildiko Kerekes Barbu, Stăncuța Guiu și Ionel Gheorghe a început ca „din tun” competiția și a trecut ușor de grupe. Valoarea jucătoarelor noastre și-a spus cuvântul și în fazele următoarele ale întrecerii, fetele din nordul Râmnicului ajungând în ultimul act al Olimpiadei Gimnaziilor. Energeticienele s-au impus și în finală, acolo unde au întâlnit Liceul cu Program Sportiv „Banatul” Timișoara, scor 26-20! Astfel, renumitul colegiu râmnicean și-a trecut în palmares un alt rezultat sportiv de prestigiu, echipa de la Energetic cucerind medalia de aur și titlul de cea mai bună echipă din țară în handbalul feminin gimnazial!
„Felicitări, fetelor, pentru munca depusă și rezultatul obținut! Suntem mândri de voi şi de profesorii voştri, aţi fost extraordinare”, a declarat inspectorul școlar de specialitate, Iustin Croitoru, la finalul evenimentului. De punctat faptul că la festivitatea de premiere a fetelor de la Energetic, cât și a celorlalte echipe cu rezultate notabile în turneu, a asistat și Andra Bică, inspector școlar general al județului nostru.

Câteva informații despre competiție

Olimpiada Gimnaziilor este un turneu anual organizat de Comitetul Olimpic și Ministerul Educației. La ediția din 2016, organizată chiar în Râmnicu Vâlcea, cele opt echipe participante au fost: Școala Gimnazială nr. 2 Sebeș, LPS Banatul Timișoara, Școala Gimnazială „Grigore Moisil” Ploiești, Școala Gimnazială „Lucian Blaga” Baia Mare, Școala nr. 1 Onești, Școala Gimnazială „Ștefan cel Mare” Galați, Școala Gimnazială nr. 40 București și, evident, Colegiul Tehnic Energetic Râmnicu Vâlcea.