Meci fără miză pentru municipali


• FC Caransebeș – CSM Râmnicu Vâlcea, sâmbătă, de la ora 11.00

După remiza înregistrată sâmbătă, pe propriul teren (scor 1-1), în fața grupării arădene Șoimii Pâncota, jucătorii de la CS Municipal Râmnicu și-au asigurat în mare măsură primul loc în play-out-ul Seriei Vest din liga secundă. Fotbaliștii pregătiți de antrenorul Alexandru Pelici au acum un avans consistent, de șase puncte, în fața următoarei clasate, FC Caransebeș. Iar în ultimele două etape, situația din ierarhie nu se mai poate schimba decât în eventualitatea în care FC Caransebeș ar obține două victorii, iar CS Municipal ar pierde ambele întâlniri. În plus, cum în meciul de la Vâlcea, CSM s-a impus cu 1-0 în fața „gugulanilor” de la FC Caransebeș, aceștia sunt obligați să câștige la cel puțin două goluri diferență întâlnirea din penultima rundă pentru a mai putea spera la primul loc. Sâmbătă, cu începere de la ora 11.00, tocmai aceste două echipe se vor întâlni într-una dintre confruntările penultimei etape a play-out-ului. Meciul se va disputa pe terenul din Caransebeș, întâlnirea dintre formațiile pregătite de Alin Artimon și Alexandru Pelici anunțându-se extrem de echilibrată. Așa cum a declarat și în alte rânduri, în măsura în care rezultatul va permite, antrenorul echipei noastre va trimite pe teren o „garnitură” compusă din mai mulți juniori.
În cealaltă partidă a etapei programată sâmbătă, se întâlnesc două echipe care trag din greu pentru evitarea retrogradării: Șoimii Pâncota și FC Bihor Oradea. De menționat ar mai fi faptul că în ultima rundă, echipa noastră va evolua din nou în deplasare. Partida la care facem referire va avea loc sâmbăta viitoare, atunci când municipalii vor evolua pe terenul orădenilor de la FC Bihor.
„Pentru noi urmează jocul de la Caransebeș. Este adevărat că nu mai avem presiunea rezultatelor, dar asta nu înseamnă că nu vom da totul pe teren. Vom trata meciul cât se poate serios, așa cum le-am tratat pe toate de până acum. Desigur, ne concentrăm și pe îndeplinirea obiectivului pe care ni l-am propus pentru acest final de sezon, anume promovarea tinerilor jucători la nivelul ligii a II-a. Ați văzut că în ultimele meciuri am folosit mai mulți juniori și ei vor continua să joace. Trebuie să știm pe cine ne putem baza în sezonul următor. Eu sper să mai putem debuta unul sau chiar doi juniori până la finalul sezonului”, a declarat antrenorul Alexandru Pelici înaintea partidei de la Caransebeș.

Programul etapei a V-a (penultima din acest sezon)

Sâmbătă, 2 mai, ora 11.00
FC Caransebeş – CSM Rm. Vâlcea
Şoimii Pâncota – FC Bihor Oradea

Clasament play-out

1.CSM Rm. Vâlcea 31p 22-20 (+2)
2.FC Caransebeş 25p 23-30 (-7)
3.Şoimii Pâncota 21p 20-29 (-9)
4.FC Bihor Oradea 21p 16-26 (-10)