Du-te la...

Curierul de Vâlcea pe YouTubeRSS Feed

23 septembrie 2021

Măsura 123, reevaluată


• Ministerul Agriculturii a dispus reverificarea şi reevaluarea de către APDRP a proiectelor incluse în Raportul de evaluare aferent Măsurii 123 „Creşterea valorii adăugate a produselor agricole şi forestiere din PNDR” pentru sesiunea martie 2011, după ce a primit sesizări cu privire la modul de evaluare a proiectelor depuse în cadrul acestei sesiuni

Pagina de Internet a Ministerului Agriculturii menţionează că aproape o treime din proiectele declarate eligibile în raportul de evaluare pe Măsura 123 din sesiunea martie 2011 au fost evaluate incorect şi acest detaliu se acuză într-o sesizare primită pe adresa redacţiei noastre la începutul lunii august a.c..

„Semnatarul sesizării solicita reevaluarea proiectelor, argumentând că mai multe proiecte de­puse în cadrul sesiunii din luna martie 2011 (singura sesiune deschisă în acest an pentru Măsura 123) au fost declarate eligibile, deşi nu respectau criteriul conform căruia proiectele care depozitează/proce­sea­ză materie primă ce provine în proporţie mai mare de 50% din ferma proprie sunt eligibile pentru finanţare în cadrul Măsurii 121 şi nu sunt eligibile pentru finanţare în cadrul Măsurii 123. Sesizarea a fost trimisă conducerii Ministerului Agriculturii, conducerii APDRP, departamentului antifraudă din Guvernul României, dar şi comisarului european Dacian Cioloş şi altor reprezentanţi ai Comisiei Europene, precum şi unor organizaţii non-guvern­amentale şi presei din România. Rezultatele reeva­luării vor fi publicate până la sfârşitul lunii septembrie. După reverificarea proiectelor, Raportul de evaluare rectificat va fi publicat până la data de 30 septembrie 2011, pe paginile de internet www.apdrp.ro, www.madr.ro şi www.pndr.ro. Contes­taţiile vor fi soluţionate după 30 septembrie. În consecinţă, întocmirea şi aprobarea Raportului de selecţie parţial, precum şi soluţionarea contes­taţiilor depuse ca urmare a publicării pe site-ul APDRP a Raportului de evaluare, în data de 29 iulie 2011, vor fi amânate pentru o dată ulterioară publicării Raportului de evaluare rectificat”, mai precizează Ministerul Agriculturii.

Interesant este că nivelul cererilor de finanţare a investiţiilor pentru Măsura 123 depuse în sesiunea martie 2011 au depăşit de patru ori suma alocată iar în perioada 1 – 31 martie 2011, pentru Măsura 123 au fost depuse 328 de proiecte conforme, în valoare de peste 593 milioane euro, suma disponibilă pen­tru această sesiune de finanţare fiind de 130 mili­oane euro. Majoritatea proiectelor au fost depuse pentru procesarea cărnii, modernizarea depozitelor de cereale sau procesarea laptelui.

Poți comenta aici

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole de la Uncategorized