„Mărirea alocațiilor este un drept câştigat şi trebuie să fie plătit”


PSD somează PNL şi guvernul Orban să mărească alocaţiile de la 1 august, aşa cum prevede legea, şi, de asemenea, să crească cu 40% pensiile de la 1 septembrie, altfel social-democraţii vor depune o moţiune de cenzură.
„Partidul nostrul cerere guvernului Orban dublarea alocaţiilor pentru copii. Este o lege care obligă la acest lucru, începând cu data de 1 august, şi le mai spunem odată PNL, guvernanţilor, să nu fure banii copiilor. Este un drept câştigat şi trebuie să fie plătit, aşa cum legea spune, de la 1 august, la fel cum este un drept câştigat acela de a majora pensiile cu 40% de la 1 septembrie. Nu este vina copiilor că guvernul PNL este incompetent şi că nu reuşeşte să găsească resursele necesare, atât politice, cât şi financiare pentru a dubla aceste alocaţii. Auzim în spaţiul public, permanent, că nu sunt bani. În acelaşi timp, ştim cu toţii că în șapte luni de guvernare, aproape 7 luni de guvernare, guvernul PNL şi domnul Cîţu s-au împrumutat cu aproximativ 75 de miliarde de lei, aproape cât toate împrumuturile pe care le-a făcut guvernul PSD în 3 ani de zile. Este inadmisibil să spui că nu ai bani pentru dublarea alocaţiilor copiilor sau pentru creşterea pensiilor în condiţiile în care aceşti peste 15 miliarde de euro nu au o destinaţie precisă, nu există nicio comunicare a Ministerului Finanţelor care să ne spună ce s-a întâmplat cu aceşti bani”, a declarat deputatul de Vâlcea Daniela Oteșanu.
În plus, deputatul Oteșanu a spus că, la ora actuală, sunt peste 1,9 milioane de pensionari, adică 40% din totalul pensionarilor României, care au pensie mai mică de 1.000 de lei. „Nu cred că guvernul faliment al domnului Orban nu înţelege că o majorare de 40% este o majorare care să se simtă, în special, în buzunarele acestor români năpăstuiţi. Bani sunt, dacă nu mai fură, dacă sprijină economia, dacă cresc colectarea şi dacă nu mai hrănesc clientela de partid. În concluzie, PNL să nu se atingă de copii şi de pensionari, de drepturile lor, altfel, aşa cum am anunţat public în repetate rânduri, Partidul Social Democrat va depune o moţiune de cenzură”, a mai spus Daniela Oteșanu.