MARIAN BAȘNO, fotbalist care a scris istorie pentru Vâlcea, a decedat după un accident rutier!


Duminică, 13 iunie 2021, s-a dovedit o zi nu numai cu mult ghinion, dar și cât se poate de tristă pentru iubitorii fotbalului din județul nostru și, deopotrivă, pentru familia Bașno. Până în orele prânzului, polițiștii rutieri, dar și angajații Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) al județului nostru au anunțat producerea un grav accident rutier pe Drumul Național 7 (pe raza comunei Golești, în apropiere de limita cu comuna Budești).
În urma impactului foarte puternic dintre două autovehicule, a rezultat rănirea a trei persoane (ambii conducători auto, dar și o femeie care se afla într-una dintre mașini în calitate de pasageră). Traficul rutier a fost blocat în totalitate. Pe lângă echipajele Poliției Rutiere Vâlcea, la fața locului au mai ajuns un echipaj SMURD, un Autovehicul de Stingere cu Apă și Spumă, opt ofițeri de la Garda de Intervenție Râmnicu Vâlcea a ISU, două ambulanțe ale Serviciului de Ambulanță Județean Vâlcea, dintre care una de tip C. Cele trei persoane rănite au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean. Din păcate, pentru una dintre persoanele rănite, șoferul uneia dintre mașinile implicate în accident, medicii nu au mai putut face ceva.
Ulterior, vestea a căzut ca un fulger în lumea sportului din județul nostru (și nu numai): șoferul care a decedat era nimeni altul decât Marian Bașno, fostă glorie a echipei de fotbal Chimia Râmnicu Vâlcea!
Material realizat cu sprijinul ISU Vâlcea și IPJ Vâlcea