Marea mobilizare pentru vaccinare


Vâlcenii au luat teama Coronavirusului după valurile de decese pe care «inamicul» nevăzut le-a provocat în întreaga țară! Sutele de pierderi de vieți omenești pe care reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică al Guvernului României le anunță cu o tragică precizie de metronom au creat îngrijorare în rândul persoanelor nevaccinate. Asta mai ales pentru că, aproape de fiecare dată, autoritățile anunță că aproximativ 90% dintre românii care, în decurs de 24 de ore, au murit din cauza infecțiilor cu Coronavirus erau nevaccinați!
Așa se face că, dintr-un județ care până acum o lună nu avea vaccinată decât vreo 25% din populație, Vâlcea a ajuns, la final de octombrie, să aibă vaccinată (fie și cu o singură doză) cam 33% din populația eligibilă.
Este evident că vâlcenii nu s-ar fi vaccinat într-un număr așa de ridicat în ultimele 30 de zile dacă nu ar fi existat informațiile despre valurile de tragedii pe care virusul le-a provocat deja la nivel național. Câteva date sunt relevante pentru a observa cam cât de tare s-au speriat vâlcenii nevaccinați de «inamicul» nevăzut. În luna august, în Vâlcea se vaccinau cu prima doză aproximativ 150 persoane / zi. Săptămâna trecută, în Vâlcea s-au vaccinat cu prima doză peste 1.000 de persoane / zi. Ce au așteptat miile de vâlceni care nu s-au vaccinat cu nicio doză până acum!?
Sursă foto: Arhivă